Smørrebrød fiskefilet

Smørrebrød fiskefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
FrokostRet : Frokost - Smørrebrød

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Smørrebrød fiskefilet, billede 4 Smørrebrød fiskefilet, billede 1 Smørrebrød fiskefilet, billede 2 Smørrebrød fiskefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Panering:
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 skiver Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Rejer uden skal, kogte
Stenbiderrogn, sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Karse. frisk
   
Opskrift:
Filetterne gåes igennem for ben, det yderste af filetterne kan skæres af.

Fileten vendes først i mel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp.

Steg fileten på en varm pande i smør og olie.

1 skive rugbrød smøre og deles i 2.
Læg et salatblad på rugbrødet og så 2 fiskefileter ovenpå.

Skær tynde skiver citron, agurk og tomat til en springer som skæres en slids i. En klat mayonnaise lægges på fisken og rejer herpå.

Til slut lidt stenbiderogn og karse.





Beskrivelse:

Smørrebrød fiskefilet - en traditionel spise

Smørrebrød med fiskefilet er en særlig velkendt klassiker, når det kommer til smørrebrød. Lige siden slutningen af 1800-tallet har det højtbelagte smørrebrød ligget de fleste danskeres hjerte nær. De mere delikate smørrebrød blev “opfundet” af Oskar Davidsens kone, Petra Davidsen, som hurtigt blev særdeles eftertragtet i det danske land. Fjerde generation i familievirksomheden, Ida Davidsen, tog skridtet videre og bragte smørrebrødet til udlandet, nærmere betegnet Hollywood i USA, Brasilien og til flypassagerne i British Airways og Canadian Pacific. Den familiedrevne restaurant bliver i dag drevet af Oscar Davidsen, som er femte generation. Smørrebrød er så at sige blevet en del af dansk historie og kultur.

Forskelligt valg af topping

Sammensætningen af pålæg og garniture har stor betydning for smagsoplevelsen - derudover er højtbelagt smørrebrød en sand fryd for øjet. Smørrebrød med fiskefilet kan toppes med hjemmelavet remoulade, mayonnaise, rejer, cherrytomater, agurk, asparges og dild. Nogle foretrækker en højtbelagt mad, mens andre nøjes med ren remoulade og en smule dild. En smørrebrøds klassiker som indeholder fiskefilet, er Stjerneskud.

karakterer:
Opskriften er vist 7486 gange,
og udskrevet 34 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5245 (1248 kcal)
KJ pr. Pers. 2622 (624 kcal)
Vægt ialt 684 gram
Vægt pr. Pers. 342 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 766 KJ (182 kcal)
Protein 14.4 gram
Fedt 10.2 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu