Lys stroganoff med rabarberstykker

Lys stroganoff med rabarberstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red:

Lys stroganoff med rabarberstykker, billede 4 Lys stroganoff med rabarberstykker, billede 1 Lys stroganoff med rabarberstykker, billede 2 Lys stroganoff med rabarberstykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kartofler nye
   
600 gram Rabarber, renset vægt
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
600 gram Oksemørbrad, afpudset
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Kartofler koges.

Rabarber i mindre stykker koges letmøre i sukkerlage (vand og sukker).

Kødet skæres i tynde strimler som steges af ved hård varme og krydres. Tages af panden og holdes lun.

Herefter steges strimlet løg og peberfrugt.

Der hældes fløde på. Kog ind til passende konsistens og smag til med salt og peber. Til slut kommes kødet tilbage, det skal kun lige varme kort inden det serveres

Server kødet sammen med de kogte kartofler og de letmøre rabarberstykker.


karakterer:
Opskriften er vist 49868 gange,
og udskrevet 4218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13523 (3219 kcal)
KJ pr. Pers. 3380 (804 kcal)
Vægt ialt 2803 gram
Vægt pr. Pers. 700 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 482 KJ (114 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-06-05 08:14:59
Denne opskrift er perfekt til rester af oksemørbrad, hvis du f.eks. har skåret til bøffer

Eva  -  2007-08-26 19:59:09
En lækker ret men fed, så man kan skifte piskefløden ud med 9% fløde og jævne med lidt maizenamel.