Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Æbleflæsk med Bacon

Æbleflæsk med Bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Æbleflæsk med Bacon, billede 4 Æbleflæsk med Bacon, billede 1 Æbleflæsk med Bacon, billede 2 Æbleflæsk med Bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
300 gram Bacon hel
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Snit æblerne i tern og løg i tynde strimler. Put æbler i kasserole og fyld en smule vand i bunden, så ikke æblerne brænder på. Æblerne skal koge 10-15 minutter, så de bliver møre. Samtidigt med kan du stege bacon & løg. Når det hele er tilberedt hældes løg/bacon som er stegt sammen oven i æblerne og det blandes sammen.

Tips.: Du kan evt. smage til med en smule sukker, afhængig af hvor søde æbler du har brugt. Hvis bacon'en ikke har så meget fedt kan du tilføje en smule olivenolie på panden. I gamle opskrifter hælder man ofte fedtstof med i æbleflæsken. Det behøves ikke her, da der er en del fedtstof i løgne. Almindelig løg kan selvfølgelig bruges.

Tips:

Da god flæsk er svær at få fat i, når du vil lave gammeldags æbleflæsk, er dette et glimrende alternativ


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (17 stemmer)

Opskriften er vist 98148 gange,
og udskrevet 1439 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4031 (959 kcal)
KJ pr. Pers. 1007 (239 kcal)
Vægt ialt 720 gram
Vægt pr. Pers. 180 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 6.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Merete  -  2012-12-23 07:58:37
Prøv engang at søde med brun farin , en hurtig en er også at bruge bacontern til retten og så pynt evt lidt bacon ovenpå også

Per  -  2012-11-21 16:02:41
Løgene ser brændte ud, men det er de nu ikke, det er fordi der er brugt rødløg til denne opskrift.