Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lun perlespeltsalat med stegte æbler

Lun perlespeltsalat med stegte æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 personer

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : Ole J

Indsendt :



Ingredienser:
320 g.perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl.vand
1 tsk.groft salt
 
50 g.pinjekerner
3 soltørrede tomater i olie - drænede (gem olien) (ca. g)
4 rødkindede æbler i både, fx gråsten (ca. 500 g)
2 hakkede rødløg (ca. 150 g)
 
3 spsk.friskpresset appelsinsaft
1 spsk.flydende honning
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
200 g.hvid ost i saltlage
100 g.rensede babyspinatblade
 
Opskrift:
Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.


Rist pinjekernerne i en tør pande, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme. Tag pinjekernerne op. Skær de soltørrede tomater i små tern. Lad 1 spsk af olien fra tomaterne blive varm i panden. Steg æbler og løg i ca. 2 min.


Bland den lune perlespelt med tomattern, 1 spsk olie fra tomaterne, appelsinsaft, honning, salt og peber. Vend de stegte æbler og løg i spelten sammen med ostetern og spinatblade (gem lidt til pynt). Smag til.


Drys med ristede pinjekerner og resten af spinaten og server den lune perlespeltsalat sammen med det stegte kød.





Tips:

Tip: Perlespeltsalaten kan også spises kold. Hertil spises koteletter, mørbrad, hakkebøf eller hvad kokken nu synes


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 6248 gange,
og udskrevet 198 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

DortheF  -  2015-05-16 17:53:27
virker umiddelbart som en spøjs sammensætning men smager sindssygt godt :-P Serveret med stegt torsk men skal prøves med andet også.