Norske klejner med citronglasur

Norske klejner med citronglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : heidi82

Indsendt :



Ingredienser:
3 dl.mælk
2 pk.gær
200 g.margarine
4 æg
100 g.sukker
1 tsk.kardemomme
1 kg.hvedemel
 
1 kg.palmin eller olie til kogning
 
 Glasur:
300 g.flormelis
3 spsk.citronsaft
2 dråbergul frugtfave
 
Opskrift:
Lun mælken margarinen og udblød gæren heri Tilsæt æg og bland det med alle tør ingredienser. Lad dejen hæve 30 min. Slå den sammen igen og rul den ud til et stort kvdrat, ca. 1 cm. tykt. Skær med en klejnespore eller en kniv ca. 40 lange skykker med et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem dette snit. Kog klejnerne lysebrune i varm palmin eller olie ca. 1-2 min. pr. klejne. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir efter kogning.

Rør flormelis, citronsaft og frugtfave til en glasur, som påføres klejnerne. Spis klejnerne friskbagte og lune.

Tips: Klejnerne kan formes og fryses. De er derpå nemme at tø op, koge og servere nykogte. Det er også muligt at fryse de kogte klejner uden glasur og så blot lune dem i ovnen før servering.


Tips:

hvis du ikke er vil med kardemomme så prøv med vaniljesukker det er godt. mælk kam skites ud med fløde. hvis du godt kan live en frisk smag så kom en tsk fin reve citron skal i.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Norske klejner

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 20775 gange,
og udskrevet 594 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lauge  -  2020-12-12 16:32:14
For mig smager de som fødselsdagsboller/lucia-boller, der var ikke meget klejne over smagen

beatyfull  -  2012-12-09 12:37:37
Super opskrift. De smager fuldstændig som dem, vi lavede i bageriet, da jeg var bager.

Lise  -  2012-10-30 17:54:49
Billeder tak.... søger opskriften på rigtige norske klejner som dem man får hos bageren...