Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Conbox Kokkens Gule Ærter

Conbox Kokkens Gule Ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Conbox Kokken

Indsendt :



Ingredienser:
 450 g. Møllerens Gule ærter
5 porrer i 5-8 mm skiver
1/3 Knoldselleri i tern
8 Mellemstore kartofler i tern
10 Mellemstore Gulerødder i skiver/tern
3.5 l.vand
1 Svinebouilon terning
1 Grønsags bouilon terning
1 bdt.timian
500 g.saltet kogeflæsk
500 g.alm. Medister (koges)
4 laurbær blade
10 hele peberkorn
 Salt
 Peber
 Evt.tørret timian
 
Opskrift:
Grønsagerne klargøres og lægges i en gryde med 3,5 L letsaltet vand. Vandet skal dække grønsagerne.
Grønsager koges indtil de er møre med bid, ca. 13 min.
Grønsagerne tages op og gemmes.

Grønsags vandet, nu suppen, tilsættes en svine bouillon og en grøntsags bouillon.
Flæsket lægges i suppen sammen med timian, timian i en krydderi pose / klokke og koger ca. 5-6 kvarter, indtil flæsket er mørt.

Medister pølsen sættes over i en mindre gryde med letsaltet vand der dækker, sammen med laurbær blade og peberkorn.
Husk at prikke nogle huller i pølsen, så den ikke så let revner i det varme vand.
Skum vandet når medisteren lige er kommet i kog og sørg for at vandet ikke spilkoger så pølsen flækker.
Småkoger ca. 15 min. Tages op og lægges på køl.

Fjern laurbær blade og peber fra vandet ved medisterpølsen og hæld vandet i suppen med flæsket.
Når flæsket er mørt tages det op og lægges på køl.
Pause indtil flæsk og medister er køleskabs kold.

Suppen koges op og tilsættes 1 pakke, 450gr. Møllerens Gule Ærter, passer ca. til 4 L suppe, herefter småkoges ærterne i 5 minutter og smages til med salt, peber og evt. timian, inden grønsagerne tilsættes og det koger i yderligere 5 minutter.
Konsistensen bør være som en lidt tykflydende suppe og på ingen måde minde om grød, så er den perfekt.

Serveres sammen med det kolde kogte flæsk skåret i tykke skiver, medisterpølse, groft rugbrød og sennep!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 6383 gange,
og udskrevet 177 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jes Rosenbeck   -  2014-12-16 14:44:48
Lækre guleærter, som dem mormor lavede:)