Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Steak Diane

Steak Diane, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke Fryseegnet

Indsendt af : Buksefars

Indsendt :



Ingredienser:
2 lille højreb bøffer
2-3 skalotteløg skåret i lange strimler
100 g.champignong renset og skåret i skiver
 Lidtsmør
1 fedhvidløg
1-2 spsk.Worcestershire sauce
1 spsk.Dijonsennep
50 ml.cognac/rom/whiskey
200 ml.fløde
 Lille håndfuld bredbladet persille hakket
 
 Sauterede kartofler:
500 g.let kogte kartofler skåret i halve
1 skalotteløg hakket
2 fedhvidløg
 Lidtsmør
 Olivenolie
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Kog de halve kartofler i saltet vand til næsten møre. Hæld vandet fra kartoflerne og sæt til side.

Ved hjælp af en kagerulle, rul/slå bøfferne lidt flade og skær fedtkanten af. Krydr bøfferne på begge sider med salt og peber.
Varm lidt olivenolie i en tung bundet pande (Støbejernspande).
Sauter bøfferne på begge sider i cirka 1 minut; fjern dem fra panden og sæt til side på en varm tallerken.
Bring den samme pande op i temperatur og varme lidt mere olie.
Skær skalotteløg og tilsæt i panden.
Skær svampe og føj til panden sammen med en klat smør.
Tilsæt knust fed hvidløg og rør.

Tilsæt Worcestershire sauce 1-2 spsk og 1 spsk Dijonsennep og varm igennem i 1-2 minutter.
Skru op for varmen og vip gryden væk fra dig. Hæld alkohol i den fjerneste ende og lad det antændes. Når alkoholen er brændt ud, omrøres og tilsættes fløde. Lad saucen blive tykkere, før du skruer ned for varmen. Smag til med salt og peber hvis nødvendigt.
Hak persillen og rør det i.

Læg bøfferne tilbage på panden og kog i 2-3 minutter (afhængig af hvordan du kan lide din bøf).

Varm lidt Olivenolie i en separat gryde, steg skalotteløg og læg kartoflerne i, med den flade side nedad og krydr med lidt salt og peber. Knus de to fed hvidløg og sauter.
Vend kartoflerne på den anden side, tilsæt en klat smør og sauter i yderligere 1-2 minutter.

Tips:

Servering: Overføre bøfferne til tallerkener hæld saucen over. Arranger sauterede kartofler ved siden af. Pynt evt. med lidt rucola salat


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 9551 gange,
og udskrevet 166 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu