Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vildtgryde med grov mos

Vildtgryde med grov mos , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Diverse vildsvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else79

Indsendt :



Ingredienser:
5-600 g.afpudset vildsvinekød
100 g.bacon i tern
500 g.markchampignon
100 g.skalotteløg
0.25 selleri (eller andre rodfrugter)
4 gulerødder
 Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
2 laurbærblade
 Salt
 peber
 Lidtrødvin eller Knorr Fond (kalv eller kylling på flaske)
2.5 dl.Milda Cremefine 7 % eller 15 %
 Salt
 peber
1 tsk.sukker
 
 Mos:
2-3 store bagekartofler
1 stor butternut squash
 Vand til kogning (evt. Knorr Kyllinge Fond)
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Rens vildsvinekødet eller andet vildtkød (du kan købe det frosset året rundt i mange supermarkeder og friskt hos vildthandlerne i jagtsæsonen) for fedt, sener og hinder og skær det ud i tern

Rens markchampignon med en børste og en kniv og fjern det nederste af stokken

Hak skalotteløgene groft

Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter) og skær dem i mindre tern

Rist baconternene i en tykbundet gryde

Tilsæt vildkødet og brun det, til det får farve

Tilsæt skalotteløg, selleri og gulerødder i tern og brun det sammen med kødet i et par minutter

Hæld lidt rødvin og/eller lidt bouillon over kød og grønsager og lad det simre et par minutter

Tilsæt de rensede markchampignon og lad dem simre med et par minutter (undgå at de falder sammen og bliver bløde)

Krydr med salt, peber, et par laurbærblade, et par kviste timian og et nip sukker

Hæld 2½ dl Milda Cremefine i retten, rør lidt rundt, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad retten simre og koge ind i ca. ½ time (eller til kødet er mørt)

Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern

Skræl en butternut squash, flæk den med en kniv, fjern kernerne med en ske og skær kødet i grove tern

Kog kartofler og butternut squash sammen i letsaltet vand (eller Knorr Kylllinge Fond) i ca. 20 min.

Hæld vandet fra og mos kartofler og butternut squashen groft med en gaffel, så man tydeligt kan skelne mellem den hvide kartoffel og den orange squash. Krydr med salt og lidt peber. Tilsæt evt. Milda Cremefine, hvis mosen virker for tør

Anret den grove mos i en ring i dybe, varme tallerkener og fyld ringen op med den lækre og velduftende vildtgryde i midten

Pynt evt. mosen med et par kviste frisk timian eller oregano


Tips:

Du kan naturligvis vælge mellem forskellige udskæringer af vildtkød, og valget af grønsager og svampe kan du også variere efter årstiden og familiens smag. Du kan også vælge at servere ris eller groft brød i stedet for den grove mos.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 10553 gange,
og udskrevet 275 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jette Therkelsen  -  2014-01-31 13:48:40
Fantastisk ret. Jeg brugte både lidt rødvin og kyllingefond. Retten går også fint med alm. squash. Kødet skal have mere en 1/2 time for at blive mørt. 1 1/2 time passer bedre.

Claus Danielsen  -  2012-03-04 16:40:05
Retten lavet med de nævnte ingredienser samt kartofler og squash er rigtig god og velsmagende, man skal blot beregne ca. 1½ time til vildtsvinekødet er mørt. En klar 8