Det bedste knækbrød

Det bedste knækbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kopieret fra Chi

Indsendt :



Ingredienser:
1 dl.havregryn
1 dl.sesamfrø
1 dl.hørfrø
1 dl.solsikkefrø
1 dl.græskarkerner
2.5 dl.hvedemel
1 dl.rugmel
1 tsk.salt
1.25 dl.olivenolie
2 dl.vand
 
Opskrift:
solsikkefrø og græskarkerne ristes gyldne på en tør pande, og alle ingredienserne blandes.
dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. pisk ægget og pensl dejen på pladen, hvorefter der drysses med enten sesamfrø, hørfrø eller birkes.

det bages i en 200 g varm ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

opskriften er til to bageplader.


Tips:

Hvis man vil, kan man nemt variere knækbrødene, prøv fx. at komme parmasanost og et drys rosmarin i den ene halvdel af dejen. eller birkes, spidskommen eller noget helt tredje.

Tips:

.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på knækbrød

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 30428 gange,
og udskrevet 486 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Maria  -  2014-12-10 13:10:32
God opskrift, byttede dog loge havregrynene ud med lidt ekstra af de andre frø og brugte kun 0,5 dl olie, mere er ikke nødvendigt hvis der bare kommer tilsvarende vand i. Sundere men stadig utroligt velsmagende. Super ide at riste græskar og solsikke kerne først, det giver en mere mere fyldig smag. Eneste problem med dette brød, er man nemt spiser for meget fordi man lige skal have et stykke mere;) og ud over forslagene til ekstra krydderi kan nævnes hvidløg, paprika, chili og sikkert endnu flere. Men helt rent smager det fantastisk i sig selv.

  -  2013-09-14 12:31:09
Det smager fantastisk, med det er vigtigt at huske at pendle det, da det ellers smuldre.