Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarbertrifli 02

Rabarbertrifli 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarbertrifli 02, billede 4 Rabarbertrifli 02, billede 1 Rabarbertrifli 02, billede 2 Rabarbertrifli 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
400 gram Rabarber renset vægt
135 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Flødeskum:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
1 dl. Marsala Marsala er en italiensk sød vin

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Kompot:
Skær enderne af rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en tykbundet gryde og drys med sukker. Bring i kog ved svag varme under låg, så rabarberne koger møre i egen saft, der trænger ud ved opvarmningen. Koges ca 10 min i alt. Afkøles.

Kom halvdelen af makronerne i en skål og dryp med det meste af god sød marsala eller anden dessertvin. Kom halvdelen af kompotten over.

Flødeskum:
Pisk fløden til blød flødeskum og pisk hurtigt vanillekorn og flormelis ud i flødeskummet. Kom lidt under halvdelen på.

Hak chokoladen og kom lidt under halvdelen på. Gentag hele proceduren og slut med vanilleflødeskum og hakket chokolade.

Stilles koldt et par timer før servering. Tåler ikke at stå meget længere end en halv dag i køleskabet for stadig at være pæn.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbertrifli



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (27 stemmer)

Opskriften er vist 132745 gange,
og udskrevet 4758 gange.


Energi:
KJ total 10837 (2580 kcal)
KJ pr. Pers. 2709 (645 kcal)
Vægt ialt 1110 gram
Vægt pr. Pers. 277 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 976 KJ (232 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 33.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

AM  -  2016-05-21 21:14:33
Rigtig lækker og nem at lave Det bliver helt sikkert ikke sidste gang


elmo  -  2010-06-20 17:36:17
Har gjort den lidt mere kaloriefattig ved at komme 2 håndfulde hakkede stevia blade( Den nye populære sukkerplante, som er kaloriefri), og kun lidt sukker. Desuden ingen flormelis i fløden og lidt hakkede nødder i stedet for chokolade. Stadig lækker.


CGH  -  2008-05-13 22:01:49
En aldeles pragtfuld trifli! Spar lidt på flormelis i fløden, men det er et spørgsmål om smag. Chokoladen udelader jeg.