Hindbærsnitte tærte

Hindbærsnitte tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Hindbærsnitte tærte, billede 4 Hindbærsnitte tærte, billede 1 Hindbærsnitte tærte, billede 2 Hindbærsnitte tærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mørdej:
300 g.Hvedemel
200 g.Smør
90 g.Flormelis
1 Æggeblommer
1 spsk.Vand
 
 Fyld:
100 g.Hindbærmarmelade
 
 Mazarinmasse:
125 g.Ren rå marcipan
100 g.Smør
125 g.Sukker
30 g.Hvedemel
2 Æg M/L, hele
 
 Kransekagemasse:
150 g.Ren rå marcipan
75 g.Sukker
1 g.Æggehvider
 
 Glasur:
100 g.Flormelis
 Vand
 
 Pynt:
 Tivolikrymmel
 
Opskrift:
Mørdej:
Mel, blødt smør og flormelis smuldres og samles hurtigt med æggeblomme (gem æggehviden til kransekagemassen) og vand efter behov. Dejen hviler evt. 30 min. i køleskab.

Rul Godt halvdelen af mørdejen ud ca. 3 mm. tykkelse så den passer til en tærteform 23 cm. i diameter, og fordel dejen heri, skær kanten ren og ælt den overskydende mørdej sammen med den sidste halvdel.

Mazarinmasse:
Marcipanen rives groft og kommes sammen med de øvrige ingredienser i en røreskål og piskes sammen med elpisker til en jævn men let grynet masse.

Smør tærtebunden med halvdelen af hindbærmarmeladen og fordel mazarinmassen over. Bages 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste rille.

Kransekagemasse:
Rør æggehvider og sukker sammen til en grød. Tilsæt marcipanen og ælt dejen godt igennem. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyld.
Resten af mørdejen rulles ud til et låg som passer til tærteformen.

Tag tærten ud og smør den sidste halvdel hindbærmarmelade over, læg mørdejslåget på og sprøjt kransekagemasse rundt i kanten. Bag kagen yderligere 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Lad tærten køle af.

Smør den afkølede tærte med glasur rørt af flormelis og varmt vand, pynt med tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær.


karakterer:
Opskriften er vist 1826 gange,
og udskrevet 26 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu