Salte æbleskiver

Salte æbleskiver, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Salte æbleskiver, billede 4 Salte æbleskiver, billede 1 Salte æbleskiver, billede 2 Salte æbleskiver, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fyld:
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Dej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Æblekompot:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
300 gram Æbler, skrællet vægt 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Stegning:
Svinefedt. afsmeltet
   
Opskrift:
Fyld:
Bacon skåret i små tern steges gyldne på en pande. Hakket løg tilsættes og steger videre.
Tages af og køler let ned.

Dej:
Hviden piskes stiv Blomme, kærnemælk, sukker og salt piskes sammen. Mel og natron kommes i. De stive hvider vendes i og til til allersidst bacon/løg.

Æblekompot:
Baconskiverne steges sprøde på en tør pande, tages af og lægges på fedtsugende papir.
Æbler uden kernehus men gerne med skræl skære i skiver og steges i baconfedtet, og evt. lidt ekstra smør. Tilsæt halvdelen af den sprøde bacon groft knust, smag til med sukker og kanel.

Æbleskiverne steges i svinefedt eller smør i en god varm æbleskivepande. Hullerne fyldes og og når den ene side er bagt vendes de med en gaffel eller strikkepind og bages færdige.

De salte æbleskiver serveres med æblekompot.





karakterer:
Opskriften er vist 1835 gange,
og udskrevet 36 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9475 (2256 kcal)
KJ pr. Pers. 2368 (564 kcal)
Vægt ialt 1494 gram
Vægt pr. Pers. 373 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 634 KJ (150 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 21.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu