Azeri Dolma

Azeri Dolma, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Nargiz

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 tomater
4 auberginer
4 peber
 evt.4 æbler
1 kg.lammekød med 10% fedt i
1 håndfuld grødris
 salt blandet med karry
1 bdt.basilikum / tør eller frisk
1 bdt.dild / tør eller frisk
1 bdt.forårsløg
2 alm. løg
 
 til sovsen:
 kærnemælk eller yoghurt blandet med vand eller mælk OG presset hvidløg og salt
 
Opskrift:
Steg hele auberginer på panden i ganske få minutter til de er nogenlunde bløde.

Skær toppen af tomaterne, peber og evt. æbler af der skal bruges som et låg til at lukke dem igen efter udfyldningen med resten af ingredienser senere. Udhul tomaterne, auberginer og peber evt. æblerne.
Smør dem ind i med blandet karry med salt.

Bland resten af ingredienserne i lammefarsen + lidt karry og salt eventuelt kom det inderside af tomaterne også i farsblandingen. (Krydderier og løg skal skæres i små stykker.) Kog det hele i en gryde.

Kom det færdiglavede lammekød blandingen i tomater, auberginer, peber og evt. æbler og luk dem med deres egne låge som blev skåret af i starten.

Sæt dem i en gryde ovenpå hinanden. Kom lidt vand i og sæt dem på komfuret/kogeplade. Maden er klar så snart auberginer er bløde og risen er kogt.

Sovs:
kærnemælk eller yoghurt blandes med vand eller mælk og presset hvidløg og salt

Tips:






karakterer:
Opskriften er vist 5046 gange,
og udskrevet 82 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu