Gløgg og æbleskiver

Gløgg og æbleskiver, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Gløgg og æbleskiver, billede 4 Gløgg og æbleskiver, billede 1 Gløgg og æbleskiver, billede 2 Gløgg og æbleskiver, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Ekstrakt:
270 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
5 cm Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
8 Stjerneanis, hele
1 spsk. Nelliker, hele
8 Kardemomme, kerner
   
7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Madeira 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Brun rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Snaps. 40 % vol. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
80 gram Mandelsplitter 1 tsk. vejer gram
1 spsk. vejer gram
1 dl. vejer ca. 45 gram
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
  Æbleskiver:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
12.5 gram Gær, frisk
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
   
Opskrift:
Ekstrakt:
Appelsiner og citroner skæres i skiver og småkoger sammen med de resterende dele i 5 minutter. Siruppen afkøles - gerne et døgn med hele krydderier etc. - og sigtes herefter. Opskriften giver ca. 3 dl færdig Ekstrakt.

Ingredienserne bringes til kogepunktet, hvorefter Ekstrakt tilsættes lidt efter lidt. Herefter må gløggen ikke koge. Gløggen tilsættes Ekstrakt i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre - og mere krydret. Det er en smagssag.

Gløggen serveres i glas med hank - og tilsættes rosiner og hakkede, smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed er bløde og lækre. Den skal selvfølgelig nydes varm.

Æbleskiver:
Lun mælken lad smørret smelte heri. Opløs gæren i en lille smule kold mælk og kom den i mælke/margarine blandingen.
Rør æggeblommerne i og derefter mel sukker salt og citronskal. røres godt sammen.
Hviderne piskes stive og vendes i dejen. Skal hæve ca. ½ time.

Bages i margarine i æbleskivepande vendes ofte. Prøv med strikkepind om de er gennembagt.


karakterer:
Opskriften er vist 844 gange,
og udskrevet 18 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20348 (4844 kcal)
KJ pr. Pers. 3391 (807 kcal)
Vægt ialt 3303 gram
Vægt pr. Pers. 550 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 615 KJ (146 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 18.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu