Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Æbletærte med marcipan, billede 4 Æbletærte med marcipan, billede 1 Æbletærte med marcipan, billede 2 Æbletærte med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mørdej:
150 g.Hvedemel
100 g.Smør
50 g.Sukker
0.5 Æg M/L, hele
 
 Marcipanfyld:
100 g.Smør
100 g.Sukker
100 g.Ren rå marcipan
1.5 Æg M/L, hele
 
 Æblefyld:
250 g.æbler, skrællet vægt
2 spsk.sukker
1 tsk.kanel, stødt
 
Opskrift:
Det ene æg piskes sammen med en gaffel, på den måde kan det deles i 2 halve.

Alle ingredienserne til mørdejen æltes sammen.
Tør køkkenbordet med en fugtig klud og læg et stykke vitawrap, læg mørdejen herpå og endnu et stykke vitawrap over og rul nu mørdejen ud imellem de to stykker så det passer til en tærteform 23 cm. diameter. Fjern det øverste stykke vitawrap og brug det nederste stykke til at løfte dejen over tærteformen og pres dejen forsigtigt ud i kanterne inden du fjerner vitawrapppen.

Marcipanfyld:
Rør smør, sukker, revet marcipan og æg til en ensartet masse som fordeles i bunden af tærten.

Æblefyld:
Æblerne skrælles og halvers. Kærnehuset fjernes og de skæres i tynde skiver.
Æblestykkerne vendes i sukker blandet med kanel og lægges taglagt over marcipanfyldet, evt. overskydende sukker drysses over æblerne.

Tærten bages på næstnederste rille i en 180 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.

Kan serveres med en god klat flødeskum.


karakterer:
Opskriften er vist 394 gange,
og udskrevet 3 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu