Dal

Dal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Jacob H

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.linser
1 l.vand
1.5 spsk.madolie
0.5 tsk.kommen
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.gurkemeje
2 løg hakket
2 fedhvidløg hakket
1 knsp.cayennepeber
5 dl.kogte hvide ris
 
Opskrift:
Skyl linserne læg i en mellemstor gryde. Tilsæt cirka en liter vand. Bring det i kog og lad det simre i cirka 45 minutter. Linserne skal være blød, men ikke moset.

Varm olien i en lille gryde ved medium varme. Tilsæt spidskommen og rør. Kog og rør i cirka et minut. Kommen vil give en rødbrun farve og udsender en vidunderlig duft.

Tilsæt hvidløg i olien med spidskommen og kog og rør i ca. et minut. Tilsæt de øvrige krydderier til olien og fortsæt madlavning og omrøringen i et ekstra minut.

Rør i en 1,5dl væske fra linserne og lad det simre i et par minutter til for at blande smagen.

Rør krydderiblandingen ind i linserne.

Serveres med ris.


Tips:

Bemærk:
For at få den autentiske indiske smag er det absolut nødvendigt at koge krydderierne i olien som beskrevet ovenfor. Man må ikke springe denne vigtige del af opskriften over! Hvis man tilsætter krydderierne i linserne direkte vil ikke give den samme lækre karakteristiske indiske smag.





karakterer:
Opskriften er vist 6135 gange,
og udskrevet 86 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-12 18:50:59
Har ser Dal blive lavet i Pakistan, men havde desværre ikke tid til at se andet end begyndelsen og det var at knuse hvidløg i en morter. Til gengæld kan jeg fortælle at Dalén ikke blev serveret før ved 16 - 17 tiden. venlig hilsen Anne Boe