Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dal

Dal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Jacob H

Indsendt :



Ingredienser:
250 g.linser
1 l.vand
1.5 spsk.madolie
0.5 tsk.kommen
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.gurkemeje
2 løg hakket
2 fedhvidløg hakket
1 knsp.cayennepeber
5 dl.kogte hvide ris
 
Opskrift:
1.Skyl linserne læg i en mellemstor gryde. Tilsæt cirka en liter vand. Bring det i kog og lad det simre i cirka 45 minutter. Linserne skal være blød, men ikke moset.
2.Varm olien i en lille gryde ved medium varme. Tilsæt spidskommen og rør. Kog og rør i cirka et minut. Kommen vil give en rødbrun farve og udsender en vidunderlig duft.
3.Tilsæt hvidløg i olien med spidskommen og kog og rør i ca. et minut. Tilsæt de øvrige krydderier til olien og fortsæt madlavning og omrøringen i et ekstra minut.
4.Rør i en 1,5dl væske fra linserne og lad det simre i et par minutter til for at blande smagen.
5.Rør krydderiblandingen ind i linserne.

Serveres med ris.


Tips:

Bemærk: For at få den autentiske indiske smag er det absolut nødvendigt at koge krydderierne i olien som beskrevet ovenfor. Man må ikke springe denne vigtige del af opskriften over! Hvis man tilsætter krydderierne i linserne direkte vil ikke give den samme lækre karakteristiske indiske smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 5079 gange,
og udskrevet 66 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-04-12 18:50:59
Har ser Dal blive lavet i Pakistan, men havde desværre ikke tid til at se andet end begyndelsen og det var at knuse hvidløg i en morter. Til gengæld kan jeg fortælle at Dalén ikke blev serveret før ved 16 - 17 tiden. venlig hilsen Anne Boe