Sønderjysk riskage med flødeskum og gele

Sønderjysk riskage med flødeskum og gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Sønderjysk riskage med flødeskum og gele, billede 4 Sønderjysk riskage med flødeskum og gele, billede 1 Sønderjysk riskage med flødeskum og gele, billede 2 Sønderjysk riskage med flødeskum og gele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Risengrød, kogt kold 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
   
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pynt:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret, riv citronskallen og hak mandlerne.

Rør sukker, vaniljesukker, æggeblommer, smeltet smør revet citronskal, kardemomme og de hakkede mandler i den kolde risengrød.

Pisk æggehviderne stive, vend dem forsigtigt i blandingen Kom blandingen i en springform ca. 23 cm. gerne med bagepapir i bunden.

Kagen bages ved 150 grader C. alm. ovn på midterste rille i 60 min til den er gylden.

Kan serveres lun eller kold med flødeskum og klatter af ribsgele.


karakterer:
Opskriften er vist 1598 gange,
og udskrevet 36 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11529 (2745 kcal)
KJ pr. Pers. 1441 (343 kcal)
Vægt ialt 1179 gram
Vægt pr. Pers. 147 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 977 KJ (232 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 19.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu