Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker
Oprindelsesland : Indien Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne som ikke behøver at være bagekartofler, bages møre i ovnen ved 230 grader C. alm. ovn 45-60 minutter alt efter størrelse på kartoflerne, bagekartofler skal nok nærmere have 1½-2 timer.
Kartoflerne køles af så de er til at arbejde med. Når kartoflerne er afkølet så de er til at arbejde med men ikke køleskabskolde så pilles skallen af og kommes i en skål. Krydderierne steges i en gryde i en tsk. olie i 1 minut og kommes ned til kartoflerne sammen med salt og hvedemel. Kartoflerne moses godt med en gallen og blandes godt rundt samtidig. Kartoflerne formes nu til runde stykker ca. 2 cm. tykke og 5 cm. lange, Rul evt. til en lang pølse 2 cm. tyk og skær i 5 cm. stykker. Kartoffelstykkerne steges i friture 2-3 minutter til de er gyldenbrunes. Tages op og lægges på fedtsugende papir og drys med lidt salt. Serveres som en af flere retter sammen med Raita. Tips: Aloo = Kartofler Panch Phoron indeholder: Nigellafrø, bukkehornsfrø, sennepskorn, fennikel og spidskommen. |
|
Opskriften er vist 1970 gange,
og udskrevet 52 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne