Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker

Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Indien

IndienKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker, billede 4 Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker, billede 1 Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker, billede 2 Panch Phoron Aloo - Indiske kartoffelstykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.melede kartofler
 
 
1 tsk.Panch Phoron
1 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.cayennepeber
1 tsk.olie
 
1 spsk.hvedemel
 Salt
 
 Friturestegning:
 Olie
 
Opskrift:
Kartoflerne som ikke behøver at være bagekartofler, bages møre i ovnen ved 230 grader C. alm. ovn 45-60 minutter alt efter størrelse på kartoflerne, bagekartofler skal nok nærmere have 1½-2 timer.
Kartoflerne køles af så de er til at arbejde med.

Når kartoflerne er afkølet så de er til at arbejde med men ikke køleskabskolde så pilles skallen af og kommes i en skål.

Krydderierne steges i en gryde i en tsk. olie i 1 minut og kommes ned til kartoflerne sammen med salt og hvedemel.

Kartoflerne moses godt med en gallen og blandes godt rundt samtidig.
Kartoflerne formes nu til runde stykker ca. 2 cm. tykke og 5 cm. lange, Rul evt. til en lang pølse 2 cm. tyk og skær i 5 cm. stykker.

Kartoffelstykkerne steges i friture 2-3 minutter til de er gyldenbrunes. Tages op og lægges på fedtsugende papir og drys med lidt salt.

Serveres som en af flere retter sammen med Raita.

Tips:

Aloo = Kartofler

Panch Phoron indeholder: Nigellafrø, bukkehornsfrø, sennepskorn, fennikel og spidskommen.


karakterer:
Opskriften er vist 1205 gange,
og udskrevet 23 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu