Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gammeldags grisehaler

Gammeldags grisehaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Danzerna

Indsendt :



Ingredienser:
1.5 kg.grisehaler
1 kg.kartofler
2 dl.vand
1.25 dl.fløde
 Stegemargarine
 Kulør
 Salt
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skrab halerne rene.

Tag en stor stegegryde og sæt den på et højt blus. Svits halerne et par stykker af gangen i gryden og tag dem derefter op indtil alle er svitsede. Når alle halerne er klar kommes der 2 dl. vand i gryden og ½ tsk. salt samt alle halerne. Læg låg på gryden og lad halerne simre i 2 timer. Efter de har stået i ca. 10 min. tilsættes ca. 1 tsk. kulør - efter behov. Husk også at røre lidt rundt i gryden mens de bliver færdige.

Kartoflerne koges på almindelig vis.

Sovsen laves af væsken fra halerne tilsat 1/8 fløde.

Tips:

Traditionelt kan alle syltede danske varer tilsættes f.eks. rødbeder, asier eller rødkål. Også saltede chips er gode som tilbehør. Salat hører sig traditionelt ikke til, men en frisk og mindre markant salat kan bruges. Grøntsager vil dog komplmentere retten bedre, såsom dampede grønner bønner eller blomkål.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (11 stemmer)

Opskriften er vist 28060 gange,
og udskrevet 269 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Vagn  -  2018-10-06 13:50:25
Steges i smør olie for at opnå en høj temperatur..og godt nok med mælk.. God appetit..

Kikler  -  2018-02-02 19:24:20
Stegemargarine? Seriously?