Tag en stor stegegryde og sæt den på et højt blus. Svits halerne et par stykker af gangen i gryden og tag dem derefter op indtil alle er svitsede. Når alle halerne er klar kommes der 2 dl. vand i gryden og ½ tsk. salt samt alle halerne. Læg låg på gryden og lad halerne simre i 2 timer. Efter de har stået i ca. 10 min. tilsættes ca. 1 tsk. kulør - efter behov. Husk også at røre lidt rundt i gryden mens de bliver færdige.
Kartoflerne koges på almindelig vis.
Sovsen laves af væsken fra halerne tilsat 1/8 fløde.
Tips:
Traditionelt kan alle syltede danske varer tilsættes f.eks. rødbeder, asier eller rødkål. Også saltede chips er gode som tilbehør.
Salat hører sig traditionelt ikke til, men en frisk og mindre markant salat kan bruges. Grøntsager vil dog komplmentere retten bedre, såsom dampede grønner bønner eller blomkål.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(12 stemmer)
Opskriften er vist 30859 gange, og udskrevet 281 gange.
Kommentarer
Vagn - 2018-10-06 13:50:25 Steges i smør olie for at opnå en høj temperatur..og godt nok med mælk..
God appetit..