Mormors koldskål med flødeskum

Mormors koldskål med flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Koldskål

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Mormors koldskål med flødeskum, billede 4 Mormors koldskål med flødeskum, billede 1 Mormors koldskål med flødeskum, billede 2 Mormors koldskål med flødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Pisk æg, sukker og vanilje skummende, tilsæt kærnemælk, citron og flødeskum.

Jordbær skylles og deles i kvarte.





karakterer:
Opskriften er vist 122745 gange,
og udskrevet 1372 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4666 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1166 (277 kcal)
Vægt ialt 1450 gram
Vægt pr. Pers. 362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 321 KJ (76 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-26 13:45:07
Jeg har lige lavet den idag og den er simpelhent super god! min mormor som er meget svær og gøre tilfeds(da hun selv vil lave alt mad) syns også den var super god så den kan klar anbefales! :D

  -   2009-07-11 17:02:54
Jeg plejer at piske fløden op til flødeskum og vende det i resten af blandingen, det gør koldskålen mere cremet og luftig =)

  -   2008-05-07 20:11:36
Om fløden er pisket før eller ej tror jeg ikke gør den store forskel. Den bliver jo pisket selvom der er de andre ingredienser. Man skal bare bruge 2-3 min. på det. Så får koldskålen den rigtige konsistens

  -   2007-08-29 13:46:08
har ikk smagt den men ser god ud

  -   2005-01-01 01:01:01
Der stod ikke om fløden skulle piskes eller ej, så jeg piskeden den altså til flødeskum, der skal vel bruges en 2-3 spsk. citronsaft til denne portion

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er den bedste koldskål jeg har smagt - jeg køber aldrig færdiglavet koldskål mere.

  -   2005-01-01 01:01:01
sådan ska en rigtig koldskål smage jordbæren kan undlades eller anden frugt kan bruges kan kun anbefaldes især os med sød gane.

  -   2005-01-01 01:01:01
Koldskålen smagte rigtigt godt, dog skulle den havde været koldere.