Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mormors koldskål

Mormors koldskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Kærnemælkskoldskål - Koldskål

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Mormors koldskål, billede 4 Mormors koldskål, billede 1 Mormors koldskål, billede 2 Mormors koldskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   


Opskrift:

Pisk æg, sukker og vanille skummende, tilsæt kærnemælk, sitron og fløde.

jordbær skylles og deles i kvarte.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Koldskål



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (41 stemmer)

Opskriften er vist 93082 gange,
og udskrevet 1067 gange.


Energi:
KJ total 4666 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1166 (277 kcal)
Vægt ialt 1450 gram
Vægt pr. Pers. 362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 321 KJ (76 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nanna  -  2012-05-26 13:45:07
Jeg har lige lavet den idag og den er simpelhent super god! min mormor som er meget svær og gøre tilfeds(da hun selv vil lave alt mad) syns også den var super god så den kan klar anbefales! :D


Elisabeth  -  2009-07-11 17:02:54
Jeg plejer at piske fløden op til flødeskum og vende det i resten af blandingen, det gør koldskålen mere cremet og luftig =)


LInda  -  2008-05-07 20:11:36
Om fløden er pisket før eller ej tror jeg ikke gør den store forskel. Den bliver jo pisket selvom der er de andre ingredienser. Man skal bare bruge 2-3 min. på det. Så får koldskålen den rigtige konsistens


Mia  -  2007-08-29 13:46:08
har ikk smagt den men ser god ud


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der stod ikke om fløden skulle piskes eller ej, så jeg piskeden den altså til flødeskum, der skal vel bruges en 2-3 spsk. citronsaft til denne portion


Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste koldskål jeg har smagt - jeg køber aldrig færdiglavet koldskål mere.


nitzse  -  0000-00-00 00:00:00
sådan ska en rigtig koldskål smage jordbæren kan undlades eller anden frugt kan bruges kan kun anbefaldes især os med sød gane.


Steen Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
Koldskålen smagte rigtigt godt, dog skulle den havde været koldere.