Iranske Ris

Iranske Ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : PatrickG

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
6 dl.basmatiris fra Iran
 Solsikkeolie
 Salt
 Vand
 
Opskrift:
Skyld risene igennem ca. 6 gange indtil vandet bliver klart.
Lad risene stå i blød i ca. 2 timer(kan godt undladedes hvis man ikke har tid)
Bring vand i kog på fuld knald så der er 3 gange så meget vand som ris (risene skal IKKE i endnu.) Tilsæt ca. 4 sp. solsikkeolie og 3 sp. fint salt.
Rør rundt, lad risene koge til de er halvt færdige, det kan man smage ved at bide stille i en ris, i det øjeblik hvor man kan komme igennem risen uden at man skal igennem et hårdt stykke er de færdige med 1 trin. risene skal stadig være lidt hårde i det. Men træning træning og træning, det hele er meget på "gefülen"
Tag risene op i en sig og rens gryden.
sæt gryden på 3 på et keramisk komfur og helt ned på gaskomfur. Dæk bunden med Solsikkeolie og hæld risene i.
Grunden til Olien i bunden er at man i iran laver en risbund, lidt som kiks.
Risbunden bliver pænt lysebrun og knaser, den smager utroligt godt men salt og smør på.
Dæk risene til med ca. 3 viskestykker eller et stort håndklæde hvis man ikke har de rigtige stofpuder til gryder.
Lad risene stå i ca. 40 min uden at åbne eller røre rundt.

Håber det smager.

Iranske ris er løse saftige ris.

Hvis man skal have prikken over i'et så tager man 1 gram safran og blander med lidt vand og hælder over risene når de er færdige, det giver både en fantastisk smag og et flot flot resultat.

Tips:

Spises normalt til Zedeskpolo, Realmesapsi, juje og Kabob (og grillkabob) Der bliver lagt opskrifter op på alle tingene de kommer til at hedde Irans Zedeskpolo (som er nogle lidt sure iranske bær sammen med ris og en virkelig saftig kylling i en suppe med løg der er blevet kogt bløde. Realmesapsi er en grøntsagsret med lammekød Uhm! Juje er kylling fra små kyllinger eller bare bryst/inderfilet som marineres i en blanding med salt, peber, safran, løgsaft og andre ting ( skal grilles) Kabob er ikke det tyrkiske kebab :) Det er hakket oksekød som man tilsætter ca. 3-4 fintrevne løg, salt og peber som bliver mikset sammen, hvorefter man steger dem på ca. 4 i 30 sek på vher side, herefter kommer man hakkede tomater ved, tilsætter salt og peber igen. og tilsætter kødet som så skal koge færdigt i tomaten i ca. 15 min. Grillkabob er på samme måde, men i stedet for at man laver det i hakkede tomater, sætter man det på spyd og griller kødet sammen med tomater :)





karakterer:
Opskriften er vist 29761 gange,
og udskrevet 267 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-11 14:25:51
Den anden ret der bliver henvist til hedder altså Zereshk Polo (og ikke zedesk). Zereshk er et surt bær som bliver tilberedt med sukker (Barberry på engelsk og Berberis på dansk) Realmesapsi er ikke noget der eksisterer. Tænker du på Ghorme Sabzi (Qorme Sabzi)