Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Afromans Paprika-gryde

Afromans Paprika-gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Kim Bach Hansen

Indsendt :


Afromans Paprika-gryde, billede 4 Afromans Paprika-gryde, billede 1 Afromans Paprika-gryde, billede 2 Afromans Paprika-gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.Kyllingebryst
0.5 dl.Olivenolie
3 fedhvidløg
1 stort løg
2 tsk.paprika (Rosen)
2 tsk.paprika (Edelsüss)
0.5 tsk.røget paprika
 
5 dl.madlavningsfløde
2 dl.vand
5 friske meget modne tomater uden skind (Skæres i tern)
0.5 Habanero chili uden kerner (Snittes fint)
1 laurbærblad
 
2 spsk.honning
2 Fond du chef kyllingefond.
2 spsk.citronsaft
70 g.tomatpuré konc.
0.5 tsk.cayennepeber
 salt
 peber
1 stor rød peberfrugt (Skæres i 1 cm tern)
 
400 g.bacon i tern
250 g.mørke champignon (renses og skæres i skiver)
 
 Maizena saucejævner (HVID)
 
200 g.Cocktailpølser i naturtarm
 
Opskrift:
Skær kyllingebrystet i ca. 2 cm. strimler og steg det i olivenolie så de er lysebrune på alle sider, tilsæt derefter fintsnittet hvidløg og løg. Rør grundig til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt så alt paprika’en og vend godt rundt et minuts tid, uden at brænde det på..!!

Tilsæt så fløde, vand, tomater, og chili, og rør rundt i retten med en grydeske. Lad retten koge op, og put laurbærbladet i, og derefter skal retten småsimre ved svag varme i ca. 10 minutter.

Tilsæt så honning, fond du chef, citronsaft, tomatpuré, cayennepeber, salt, peber og peberfrugter og lad retten småsimre ved svag varme i yderligere 15 minutter.

Mens retten småsimre finder du en pande frem til at riste bacon og svampe af, ved høj varme. Begge ingredienser skal være brunet godt af.

Jævn evt. saucen med Maizena til lyse saucer, og når det er gjort tilsætter du cocktailpølserne, samt de stegte svampe, og bacon. Derefter trækker retten i 5 minutter under låg.


Tips:

Retten serveres med Jasmin ris og et stykke godt brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (38 stemmer)

Opskriften er vist 105587 gange,
og udskrevet 1843 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle  -  2020-05-27 09:31:31
Rigtig lækker ret med mange fine smagsnuancer. Altid et hit hos os.

Stefan  -  2017-06-25 17:38:01
Super god, er hurtigt blevet min "go-to" paprika gryde ret. Kan fint laves med svinemørbrad i stedet for kylling og en anden type chili hvis man ikke er til habanero.

  -  2015-09-07 18:56:15
Virkelig lækker ret. Kan klart anbefales, også som gæstemad. Undlod cayennepeber og brugte tørret chili fra kværn. Bliver jeg nød til at lave igen

Søren G  -  2014-09-15 21:52:13
Jeg har lige prøvet den af i dag, og den smagte bare super godt. Jeg kan ikke tåle stærk mad så jeg undlod bare cayennepeber & chili. Det er heller ikke sidste gang jeg har lavet denne.

Le chef  -  2013-03-20 16:18:01
Det lyder som en ret der har psyko swag....! Er nødt til at servere den i aften :-)

Rikke Stougaard  -  2013-02-20 23:00:36
Vi vil da gerne have flere af dine opskrifter, Kim!

Andreas  -  2012-09-15 23:10:47
Super god ret det er ikke sidste gang jeg laver det.

Kim Bach Hansen  -  2012-04-16 22:01:30
Ja det er rigtig godt... Rikke..! Jeg hedder Kim og ikke Karl, og du kan finde flere opskrifter jeg har uloaded hvis du søger på "Afroman :-) Jeg bruger flydende honning, så den søder bare retten lidt, uden at give for meget karater af honningesmagen.

Rikke Stougaard  -  2012-02-22 18:45:43
En rigtig rigtig lækker ret. God med en kraftig øl til. Jeg puttede baconfedtet i. Min kæreste tog to gange, så det skulle betyde, at den er ekstra god. Jeg tror, at nogen vil synes, at honningen, som jeg puttede to store spiseskefulde i af, giver retten en fremmedartet smag, som nogen kan lide, andre ikke. Jeg kunne vældigt godt lide den. Gad vide, hvor du, Karl Bach Hansen har opskriften fra??? Jeg tror, at jeg vil prøve, at søge under dine opskrifter her.

Amanda  -  2011-10-19 18:06:54
Mums en lækker ret ;) Masser af smag!!