Afromans marokkanske gryde

Afromans marokkanske gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Kan fryses

Indsendt af : Kim Bach Hansen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.Kyllingebryst (Skæres i 2 cm stykker)
400 g.Okseinderlår eller klump (Skæres i 2 cm stykker)
300 g.Kvielever (Skæres i 1 cm strimler og vendes i mel og rystes af)
1 dl.olivenolie til stegning af kødet
 
5 fedhvidløg (Snittes fint)
2 store løg ( skæres i grove 1 cm stykker)
1 stor Habanero Chili uden stilk og kærner (fint hakkes)
2 store røde peberfrugter ( skæres i ca. 2 cm. Stykker)
1 stavblegselleri (Skæres i små ½ cm. Stykker)
2 ds.røde Kidney bønner (Vandet hældes fra og bønnerne skylles)
1 stor squash (halveres på langs og skæres i 1 cm. Skiver)
5 dl.Grøntsags juice
2 ds.flåede tomater eller friske tomater uden skind i samme mængde.
2 dl.Madlavningsfløde 18 % f.eks. Den fra Arla - Karolines Køkken
2 stk.Fond Du Chef oksefond
3 skalotteløg (fintsnittet)
 en håndfuld bredbladet persille (Snittes fint)
 En håndfuld koriander (snittes fint)
 En håndfuld Citronmelisse (Snittes fint)
0.5-1 l.Vand til at justere retten hvis den bliver for tør
 
 Krydderier:
1 tsk.Stødt Spidskommen
1 tsk.Stødt Ingefær
1 tsk.Cayennepeber
0.5 tsk.Røget paprika
1 tsk.Sød paprika
 kanelstang på ca. 5 cm.
2 laurbærblade
1 tsk.Friskkværnet sort peber
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
10 stk.Hele tørrede enebær
 
Opskrift:
Svits Kyllingestykkerne i olivenolie så de er let brune på alle sider. Put kyllingen op i en skål og tilsæt den i retten senere. Svits så kvieleveren let, så den også bliver gylden på alle sider. Læg også kvieleveren i en skål, og tilsæt den i retten senere. Vask gryden af og svits oksekødet godt af i olivenolie, og når oksekødet er godt brun, så tilsæt alle krydderierne med undtagelse af laurbærbladende. Og svits med under grundig omrøring ca. Et minuts tid.

Tilsæt så hvidløg, og løg så de får en lille smule farve, men dog uden at brænde krydderierne af. Hæld derefter et par dl. Vand over, og tilsæt så de flåede tomater, grøntsags juice, enebær og laurbærblade. Rør godt rundt, og lad retten komme i kog. Læg derefter låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. 1 ½ time. Se til retten ind i mellem og fyld gerne lidt vand på hvis den bliver for tør.

Tilsæt så herefter Oksefond, Habanero chili, de stegte kyllinge stykker, blegselleri og kidney bønner. Og lad retten simre i 15 minutter under låg.

Tilsæt så kvieleveren, Squash, rød peber og madlavningsfløden under let omrøring og lad retten simre under låg i ca. 20 minutter.

Tilsæt så persille, koriander, citronmelisse og skalotteløg under let omrøring. Læg låg på og lad retten stå og trække i 5 minutter. Så er den klar til at blive serveret.



Tips:

Spis med jasmin ris eller couscous, og en klat Creme fraiche i midten, og godt marokkansk brød ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 25858 gange,
og udskrevet 211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-10-14 18:10:37
Jeg havde ingen kalvelever og okseinderlår,så jeg lavede den på 2 kyllingelår jeg svitsede og simrede med hele vejen. Jeg undlod den hele chili og endte ud med en medium stærk lækker krydret ret. Ikke sidste gang jeg laver den. Næste gang vil jeg forsøge at have alle tre slags kød i. Den gik rent ind.

  -   2011-08-22 09:24:23
Retten er nok mest autentisk med kikærter, men syntes det smager bedre med Kidney bønner, men tag hvad du bedst kan li'..!!