Rabarbercheesecake

Rabarbercheesecake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Sarah30

Indsendt :


Rabarbercheesecake, billede 4 Rabarbercheesecake, billede 1 Rabarbercheesecake, billede 2 Rabarbercheesecake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.smør
200 g.digestive kiks
 
400 g.flødeost, naturel
250 g.mascarpone
1 vanillestang
100 g.flormelis
5 dl.piskefløde
0.5 citron, saft heraf
4 husblas, blade
 
 Rabarberkompot:
200 g.rabarber
100 g.sukker
 
2 husblasblade
 
Opskrift:
Pensel springformen (24 cm) med lidt olie.

Knus kiksene ( Jeg bruger en frysepose og kagerullen)

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og hæld kiksekrummerne i og fordel massen i springformen, tryk den let sammen. Sæt den på køl.

Sæt husblassen i blød i koldt vand.

Kom flødeost, mascarpone, flormelis og vanilje i skål og pisk den til den er blank.

Pisk fløden til den er luftig og cremet og vend den sammen med flødeosten.

Husblasen knuges fri for væde og smeltes med citronsaften i en lille gryde.
Tilsæt husblassen i en tynd stråle ( Husk den ikke må være for varm eller cremen for kold)

Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen.
Stil den i køleskabet til den er stiv. Mindst 4 timer.

Rabarberkompot:
Rabarberne renses og skylles, snit dem derpå fint. Rabarber og sukker bringes langsom i kog og koger til de begynder at tykne let, der skummes af undervejs. Tilsæt husblas til den varme kompot og rør den godt igennem inden den stilles til afkøling.

Når kompotten er kølet godt af uden at være stivnet helt så fordeles den over kagen og tilbage i køleskabet til den er helt kold, gerne natten over.

Tips:

I en springform på 24 cm. i diameter bliver kiksebunden ca. 1 cm tyk, og cremen ca. 4 cm. så ialt 5 cm.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 1409 gange,
og udskrevet 19 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu