Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kringle - Søren Ryge

Kringle - Søren Ryge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 4 stk.
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : rikke

Indsendt :


Kringle - Søren Ryge, billede 4 Kringle - Søren Ryge, billede 1 Kringle - Søren Ryge, billede 2 Kringle - Søren Ryge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
330 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Til pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
8 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hasselnøddeflager
   
  Remonce:
170 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
Opskrift:
Vand, smuldret gær, salt, sukker, æg og blød margarine hældes i skål.
Skal IKKE røres sammen! Skal stå 20-25 minutter og ulme.

Melet tilsættes og blandes til lind dej. Tilsæt evt. ekstra mel. Hæves tildækket ca 30 minutter.

Udrulles på melstrøet bord til ca 1/2 cm tykkelse ca 40-50 cm. (Så det passer med dein bradepande) Klistrer dejen så drys den med mel og vend den sammen nogle gange så den slipper bordet.
Deles i 4 lige lige store stykker. Må gerne stå og hæve lidt mens remomcen røres.

Remonce:
Blødt margarine og sukker blandes med kanel efter smag og fordeles midt på de 4 stænger, rosiner drysses på.

Dejen foldes ind over remoncen og enderne lukkes helt. Sættes på plade gerne lidt tæt og hæver 20 minutter.

Pensles med sammenpisket æg og drysses med sukker og hasselnødeflager.

Sættes i 220 grader C. alm. ovn og bages i 15 minutter.


Tips:

Smager skøn lun og er meget velegnet til frysning!

Ifølge Søren Ryge - DR1 - verdens bedste kringle!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (375 stemmer)

Opskriften er vist 398392 gange,
og udskrevet 17169 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 33325 (7934 kcal)
KJ pr. stk. 8331 (1983 kcal)
Vægt ialt 2059 gram
Vægt pr. stk. 514 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1618 KJ (385 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 22.7 gram
Kulhydrat 41.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karen Margrethe Christiansen  -  2019-12-14 15:11:51
Dejlig nem kringle, erstatter ikke noget med noget andet. Er lige kommet ud af ovnen, er rigtig fine.

Marianne  -  2019-07-11 16:04:21
Hej Rikke . ja det er verdens dejligste kringle - men jeg bruger altså smør. Margarine er jo blot et affaldsprodukt. 👍👍 Smuk sommer til dig - smil fra Marianne

CC  -  2019-03-26 14:43:07
Et dumt spørgsmål. Men hvor i ovnene bager i den? Nederst? Eller miderste rille?

Marianne  -  2018-09-07 07:31:26
Vidunderlig kringle - dog kun hvis man bruge smør i både kringle og remonce. Margarine er jo et affaldsprodukt ... :-)

  -  2018-04-15 11:48:16
Dejlig nem kringle, efter hævning kommer jeg den på melstrøget bagepapir og former stænger, gør dem flade og kommer indhold i, lukker enden og top, æg, sukker og nød, sætter dem ved siden af hinanden i lille bradepande, bager og tager hver op i sit bagepapir.

Tommy Hansson.  -  2018-03-01 22:46:40
Den smager himmelsk. Nu har jeg haft lavet den 3 gange . Og laver den igen på lørdag d. 6 marts 2018 ... Vi får gæster her på Møn tros sne vejret.

K Iversen   -  2018-01-24 01:16:35
Det er noget fis jeg har bagt den så mange gange og der har ikke været noget galt og man har vel øjne og hvis I bager tit så kan man vel nok finde ud af selv om der skal mere i eller ej

F.B.  -  2018-01-14 15:36:53
Den er hel gal med blandingsforholdene. Der mangler mel. Det bliver noget klatværk der ikke er til at styre. Søren Ryge skulle holde sig til sin Køkkenhave. Opskriften og fremgangsmåden som den fremstår her duer simpelthen ikke. Men længere nede på denne side (8.5.2015) Søren Ryge direkte står der. Den ser mere fornuftig ud dog uden at have prøvet den.

Cirsten  -  2017-12-19 11:01:52
Den er simpelhen fantastisk lækker

Sonja Thorup  -  2017-07-19 12:39:17
Er det kun mig der synes, at det er noget "gratværk" når melet bliver tilsat, og der skal æltes med hænderne

  -  2017-06-18 20:58:51
Kan den fryses?

Gurli  -  2017-06-14 10:52:47
Er det bedst at fryse før eller efter bagning ???

Gitte  -  2017-04-22 16:34:56
Min favorit. Nemt at bage og smager fantastisk. Supplerer med marcipan i fyld. Grundig lukning er essentiel. Fem stjerner fra hele familien.

  -  2016-10-23 12:16:26
Misvisende billede til en rigtig god opskrift!! Hvert stykke skal lukkes i enderne og samlingerne skal ligge oven på kringlestykkerne. Ærgerligt med det billede!!

Jane Nielsen   -  2016-09-03 18:46:20
Jeg knuser makroner og smørklatter med kanel ovenpå makroner ... Uhm

Lis Sørensen  -  2016-08-12 16:39:24
Hvor mange personer dækker denne option?

Liv  -  2016-08-07 19:28:51
Hold da op en udfordrende dej, også selvom jeg puttede mere mel i. Og på trods af pensling med æg, flød meget af fyldet ud

Hanne P  -  2016-07-01 15:46:25
Svær dej at håndtere. Skal bestemt have mere mel end de 450g.

Mette  -  2016-03-22 10:51:14
Når remoncen skal laves er det vigtigt at den røres så lidt som muligt. Jo mere den røres/piskes jo mere vil den "koge" og flyde ud af kringlen under bagning.

Elsebeth   -  2016-01-16 03:20:20
Ruller kun en lille firkant ud kommer remonce af farin og margarine og kanel hakket chokolade og knust makroner ,ruller den sammen og lægger den med overlapningen nedaf ,og klemmer den ud med begge hænder til den ønskede længde , nemt

  -  2015-09-11 22:02:17
Jeg har revet et halvt æble over hver stang oven på remonce og rosiner. Mmm det bliver godt

Levi Bendixen  -  2015-07-21 12:55:19
Det er en kunst at bage, også denne kringle. Jeg har fundet ud af det går lettere når jeg tilsætter mere mel! Og resultatet bliver stadig godt, ikke tungt! Er der nogen med andre erfaringer?

Bente Simonsen  -  2015-07-12 11:10:47
Jeg bruger opskriften til at lave snegle, fordi det det passer bedre til min enmands-husholdning, de kommes i portionsposer og i fryses. Jeg laver dem ikke med kanel-remonce, er allergisk mod kanel og lignende krydderier, men med marcipan rørt op med lidt smør og vand til en vælling, som kan smøres ud på dej-pladen. Anvender økologiske ingredienser, så vidt muligt og sparer endda lidt på smørret, men resultatet bliver altid godt.

LH  -  2015-05-08 08:22:08
til LENE. du skal folde stængerne fra hver side så de mødes eller overlapper hinanden det var det SØREN RYGE glemte så hvis du lader dejen overlappe hinanden vil remoncen blive inde i kagen. mvh.LEIF HOSBOND

Søren ryge kringle direkte  -  2015-05-08 08:08:05
OPSKRIFTEN Anne Margrethe smuldrer en pakke gær og lidt salt i en kop lunkent vand, dertil 3 spsk. sukker, 3 æg og 330 g margarine, der blev skåret i stykker og smuldret først. Skålen blev sat lunt. »Den skal arbejde«, siger hun. Efter en halv time bobler det i skålen, og der hældes 450 g mel i, købmandens billigste. Hvorpå Anne Margrethe bruger fingrene, nulrer og ælter med 45 års fornemmelse for dej. Hun bruger aldrig piskeris eller røremaskine, fingrene er bedre, og efter kort tid og små drys ekstra mel har hun en blød, elastisk klump. Margarinen er ikke helt fordelt i dejen, men det gør ikke noget, og klumpen sættes til hævning, mindst en time. Så er dejen klar. Den plumpes ud på køkkenbordet, og kagerullen kommer frem. I løbet af få minutter er den blevet til et 50-70 cm stykke dej, højest 3 mm tykt. Hun ruller og folder, ruller og folder, og hele tiden et drys ekstra mel, så det ikke klistrer. Til sidst skæres dejen i 4 stykker, ca. 15 cm. brede. Og nu remoncen, snasket. Den er gjort klar lige inden af 225 g sukker, 225 g margarine samt kardemomme eller kanel. Varmes i en gryde til den er tyktflydende. Remoncen hældes ud på de 4 stænger, og de foldes sammen. Inden er der hældt rigeligt med rosiner på, også helt ud til enderne, for ellers er der ingen, der vil have endestykkerne. Til sidst løftes kringlerne elegant op på bradepanden – de slasker lidt, men går ikke i stykker. Pensles med æg, hvorpå det hele sættes hen til brændeovnen til en halv times efterhævning. Kringlerne drysses med sukker og nødder og så ind i ovnen, der er på 225 grader og sættes ned til 200 lidt efter. »De skal have et ordentlig skrald først«, siger Anne Margrethe. Derefter bliver hun i nærheden, rydder op i køkkenet, for de skal kun have 14-15-16 min. Kigger til ovnen hele tiden. »Ulykken kan ske på et minut«, siger hun.

  -  2015-04-02 13:58:30
Har bagt denne kringle masser af gange. Har altid brugt margerine! ! Den har været vellykke hver gang og har bragt stor glæde hos svigermor altid. Har aldrig varmet remoncen og har brugt kardemomme som der står i den opskrift jeg tog på dr1. Har aldrig haft behov for ekstra mel eller noget!, Følg opskriften til punkt og prikke og lad være med at komme med alle mulige forslag om ar erstatte et, med noget andet, så kan den kun blive vellykkke :-)

Eva   -  2015-03-08 07:18:25
Nu står jeg med bogen fra Søren Ryge - og der står det skal være MARGARINE og 330 g. Smør duer ikke siger han😄. Skal prøve den for første gang for hele familien

yaso  -  2015-03-06 02:52:23
P.S. Remoncen SKAL varmes sammen til den er tykflydende bla for at undgaa den udvider mens den bages med dejen... De der har oploadet opskriften har glemt at naevne det. P.P.S her der artiklen hvor det hele er forklaret http://politiken.dk/mad/ECE1199893/soeren-ryge-og-den-mest-vidunderlige-kringle-verden-har-smagt/

yaso  -  2015-03-06 02:46:44
opskriften bruges margarine. smor bruges naar der skal bages rundstykker sagde den gamle dame der bagte soren ryge kringlerne i interviewet.

Lene  -  2015-01-09 16:47:53
Er der en, der har den ultimative løsning på, hvordan man får lukket siden på dejen optimalt? Jeg gør mig meget umage hver gang, synes jeg! Alligevel er der mindst en af stængerne, der åner sig inde i ovnen, så det gode løber ud. ØV!

  -  2014-11-14 15:20:02
Hel klart en af mine favoritter når jeg skal bage Jeg er bare begyndt at bruge brun farin istedetfor sukker til remoncen Det giver den et helt andet twist

Helle  -  2014-08-20 18:45:52
Hvis du tilsætter en skefuld mel til remoncen så bliver det hele i kringlen :-)

Bent kristensen  -  2014-07-29 22:17:54
Pragtfuld, den opskrift skal jeg have med til Africa, når jeg rejser til oktober, den vil gøre lykke.

carsten  -  2014-06-20 21:10:25
tror den skal prøves i morgen

Max  -  2014-04-17 20:46:13
Altså, Søren Ryge skrev da udførligt om hvordan at original opskriften brugte smør, at han selv forsøgte med margarine, og derved lærte at det bør være med smør...?!

Niels J. Simonsen  -  2014-01-13 12:44:31
Blev afprøvet med mindre godt resultat. Udsendelsen ar dog arkiveret og kan genses. Efter at stængerne er foldet og lagt på pladen. Skal de hæve yderligere 20 min. tildækket på pladen.

  -  2014-01-11 10:34:03
når kringlerne er formet og penslet, skal de ikke sættes direkte i ovnen som der står i opskriften,men stilles lunt til efterhævning i en halv time. meget vigtigt

Kirsten  -  2013-07-26 11:33:09
Man kan med held undvære rosinerne og lave en remonce af mærk farin i stedet for sukker. Husk kanel. God fornøjelse med bagning nabo.

  -  2013-05-20 09:12:52
Hvad er en "ikke almindelig" ovn?

  -  2013-03-21 09:53:38
Enig med Pernille. Jeg bytter margarinen ud med Smør, gir bare lige det sidste. Fantastisk opskrift ellers

Pernille  -  2013-01-08 11:49:03
Ser lækker ud. Jeg har den erfaring, at den skal lukkes i toppen, ellers vil en stor del af fyldet flyde ud. Venlig hilsen Pernille

Anne Rimmer  -  2013-01-06 00:48:44
Jeg har bagt denne kringle et utal af gange sidden jeg så den i tv,den kan kun varmt anbefales!!!!

Winnie  -  2012-09-18 19:23:17
I denne tid med mange æbler er æblemos godt at komme i sammen med lidt remonce kanel og rosiner.

Nina  -  2012-07-30 15:52:47
vil gerne lige sige at det her er en ganske fantastisk opskrift. Jeg laver normalt to stinger med remonce og to med vanilejcrem og chokolade stykker. Bor i England, og alle de folk som har smagt disse kager elsker dem :)

momse-mor  -  2012-03-14 12:49:25
En rigtig god kringle, men den skal lige efterhæve ½ time på pladen, inden den sættes i ovnen.

Helle  -  2012-03-09 17:52:04
Der står 250 gr. margarine, da den blev vist i tv blev der brugt 300gr. margarine. Der kan også bruges marcipan i kringlen.

  -  2012-03-04 11:18:50
Er det koldt eller lunkent vand??? Måske et dumt spørgsmål, men jeg kan huske en opskrift hvor det er koldt vand man skal bruge:-)

Betina.  -  2011-11-29 23:11:54
Man kan også lave remonce af kardemomme, sukker og blød smør. Jeg bager altid 2 af hver. Det er dejligt at du har fået opskriften her ind Per. Det er det mest overskuelige sted at finde opskrifter på nettet.

en Søren Ryge fan  -  2011-09-18 11:17:55
Det er da bare en kringle der er rettet ud! Jeg har bagt den til min kræsne nabo. Han troede ikke på at jeg ikke havde hentet den hos en bager. I morgen skal den præsenteres for kollegaerne. Den er familiens yndlings kringle

Birthe  -  2011-09-13 09:02:36
Jeg har bagt den mange gange siden den var på tv. Det er en fantastisk god kringle.

en kender  -  2011-09-12 13:07:46
vil da lige gøre opmærksom på, at det der intet har med en kringle at gøre

Per  -  2011-09-11 07:49:49
Dejen er meget blød, og den skal have ekstra mel ved udrulning, og så skal den foldes og rulles flere gange, og med ekstra mel mellem hver udrulning.