Gammeldags norsk fårikål

Gammeldags norsk fårikål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : matoppskrift.no

Indsendt :


Gammeldags norsk fårikål, billede 4 Gammeldags norsk fårikål, billede 1 Gammeldags norsk fårikål, billede 2 Gammeldags norsk fårikål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.lammekød
1500 g.hvidkål
2 tsk.Salt
2 tsk.Peberkorn
5 dl.Vand
 
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Del hvidkålen i grove stykker. Del også lammekød i store stykker (vi bruger lam og ikke får) og læg kød og kål i en gryde.

Krydr med salt og peber og hæld vand over. Koges op og simrer ved svag varme med låg på til kødet er mørt, 1-2 timer. Gryden må ikke koge tør, så tilsæt evt. mere vand undervejs.

Retten serveres rygende varm med nykogte kartofler.

Tips:

Retten kan evt. jævnes med en smørbolle.

Fårikål mager bedst dagen efter. Så kog gerne retten aftenen før.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 3580 gange,
og udskrevet 22 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

flemming  -  2021-01-18 13:57:12
en af verdens letteste opskrifter og det smager godt.

  -  2020-11-14 13:50:54
god opskrift nem at lave