Levertærte med grønstsager

Levertærte med grønstsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : lonem

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtedej:
60 g.smør
180 g.hvedemel
1.5 tsk.salt
0.75 dl.vand
 
 Fyld:
300 g.kalvelever
150-200 g.broccoli
250 g.champignoner
2 skalotteløg
1 spsk.olie til sautering
3 æg
3 dl.mælk
2 spsk.mild revet ost
0.5 tsk.merian el oregano
 lidtmuskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
Opskrift:
Smuldr fedstoffet i melet. Tilsæt salt. Saml dejen med vand og sæt den koldt 1 time.

Rens grøntsagerne, skær broccoli i små buketter, champignoner i skiver, løg i terninger.

Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med den. Prik bunden hist og her med en gaffel og forbag dejen 10 min.

Skær leveren i tynde strimler og sauter dem på en pande, til de skifter farve. Læg dem til side. Sauter dernæst champignoner og løg. Damp broccoli-buketterne ca 2 min. i letsaltet vand og lad dem dryppe af.

Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.

Pisk æg, mælk, ost og krydderier sammen og hæld massen over fyldet. Bag tærten færdig til æggemassen er lys gylden, ca. 40 min.

Tips:

Server med grøn salat og flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 4673 gange,
og udskrevet 98 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu