Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant

Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maja Dahl Møller

Indsendt :      Red :
Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant, billede 4 Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant, billede 1 Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant, billede 2 Jordbærtærte med jordbær fromage og kransekagekant, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
500 gram Ren rå marcipan
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
300 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 bk. Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
200 gram Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen kan også laves i en foodprocessor. En tærteform beklædes med dejen (kun i bunden, kanten skal jo være af kransekage). Bages ca. 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe.

Mens bunden bages laves dejen til kransekagekanten:
Marcipan, sukker og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Dette sprøjtes nu i en sprøjtepose rundt i kagens kant. Kages bages yderligere 4-6 min, eller til kanten er gylden. (tips bundene kan også laves dagen i forvejen)

Når kagen er afkølet skal bunden pensles med chokolade.
Chokoladen smeltes sammen med smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen.

Jordbærfromagen må gerne være lavet dagen i forvejen, ellers mindst et par timer før.
Fremgangsmåde:
Bærrene, sukkeret og vaniljesukkeret kommes i en gryde som bringes i kog så sukker smelter. Bærrene blendes til en ensartet masse. Når ”grøden” er afkølet lidt kommes husblassen i. Massen røres rundt så det ikke stivner helt. Når den er ved at sætte sig vendes den forsigtigt i den piskede fløde (creme fine kan også bruges, det er bare svært at piske stift nok). Når det er kølet ned og stift kommes det i en sprøjtepose og fordeles på bunden.


Nu skal bærrene skylles, duppes tørre med et rent viskestykke og halveres. Bærrene fordeles på kagen.

Ribsgele varmes i bryde eller mikroovn til det er tyndt nok til og kunne pensles på bærrene. Mængde bruges efter smag og behag. Hvis bærrene er helt dækkede af geleen, kan kagen holde sig længere på køl.

Kagen skal nu i køleskabet til geleen er stivnet. Og så er det ellers bare at servere og høste rosen





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 46505 gange,
og udskrevet 690 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29792 (7093 kcal)
KJ pr. Pers. 3724 (886 kcal)
Vægt ialt 2033 gram
Vægt pr. Pers. 254 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1464 KJ (348 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 17.4 gram
Kulhydrat 44.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-05-15 15:12:27
Kan man lave hele bunden færdige 1-2 dage før.. (mørdej og kransekage kant). og så i fryser eller køl