Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fragilité kage

Fragilité kage , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
Kage tilbehørRet : Kage tilbehør - Diverse Kagetilbehør

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Gurli

Indsendt :


Fragilité kage , billede 4 Fragilité kage , billede 1 Fragilité kage , billede 2 Fragilité kage , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
100 gram Ren rå marcipan
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
3 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Creme:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Bunde:
Rist nødderne på en tør pande, nuldre evt. skallen af. Hak nødderne fint med kniv eller på blenderen, men pas på de ikke bliver til mel.

Marcipan og piskefløde røres sammen, tilsæt de hakkede nøder og rør det hele godt sammen.

Pisk hviderne stive med halvdelen af den sigtede flormelis, og rør resten af flormelisen i de stive ægghvider. Vend de stiftpiskede hvider i nøddemassen.
Tegn cirkler a 24 cm. i diameter på 3 stykker bagepapir, eller brug 3 springforme. Fordel dejen i . Bages på næstnedereste rille i forvarmet ovn ved 150 grader C alm. ovn i ca. 35 min., til kagen er tør og sprød.
Lad kagen afkøle, før den vendes og papiret trækkes af, hvis papiret sidder fast, kan man forsigtigt opbløde med lidt vand.
Bundende kan med fordel laves dagen før.

Creme:
Til cremen røres æggeblommer med florsukker og maizena røres i.
Varm fløden til kogepunktet sammen med pulverkaffen (kan erstattes med 3 spsk god kakaopulver hvis man ikke er til moccasmag!) og rør det i æggemassen.
Hæld tilbage i gryden og varm til kogepunktet under omrøring.
Lad cremen afkøle. Rør nu og da, så der ikke dannes skind (dette kan gøres dagen før).

Rør smørret smidigt og rør cremen i lidt efter lidt.
Smør og creme skal have samme temperatur, når det blandes, ellers skiller cremen.

Fordel cremen på to af bundene og læg de tre bunde sammen sammen. Tryk kagen let til.

Den færdige kage drysses med sigtet florsukker og evt. jordbær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)

Opskriften er vist 53121 gange,
og udskrevet 824 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18719 (4457 kcal)
KJ pr. Pers. 1169 (278 kcal)
Vægt ialt 1037 gram
Vægt pr. Pers. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1804 KJ (429 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 29.3 gram
Kulhydrat 38.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lise  -  2015-01-30 11:47:15
Kan kagen bages og komme i fryseren,en måneder før vi skal bruge den

Gurli  -  2011-07-02 12:31:35
Den er frysegnet...