Bunde:
Rist nødderne på en tør pande, nuldre evt. skallen af.
Hak nødderne fint med kniv eller på blenderen, men pas på de ikke bliver til mel.
Marcipan og piskefløde røres sammen, tilsæt de hakkede nøder og rør det hele godt sammen.
Pisk hviderne stive med halvdelen af den sigtede flormelis, og rør resten af flormelisen i de stive ægghvider.
Vend de stiftpiskede hvider i nøddemassen.
Tegn cirkler a 24 cm. i diameter på 3 stykker bagepapir, eller brug 3 springforme. Fordel dejen i . Bages på næstnedereste rille i forvarmet ovn ved 150 grader C alm. ovn i ca. 35 min., til kagen er tør og sprød.
Lad kagen afkøle, før den vendes og papiret trækkes af, hvis papiret sidder fast, kan man forsigtigt opbløde med lidt vand.
Bundende kan med fordel laves dagen før.
Creme:
Til cremen røres æggeblommer med florsukker og maizena røres i.
Varm fløden til kogepunktet sammen med pulverkaffen (kan erstattes med 3 spsk god kakaopulver hvis man ikke er til moccasmag!) og rør det i æggemassen.
Hæld tilbage i gryden og varm til kogepunktet under omrøring.
Lad cremen afkøle. Rør nu og da, så der ikke dannes skind (dette kan gøres dagen før).
Rør smørret smidigt og rør cremen i lidt efter lidt.
Smør og creme skal have samme temperatur, når det blandes, ellers skiller cremen.
Fordel cremen på to af bundene og læg de tre bunde sammen sammen. Tryk kagen let til.
Den færdige kage drysses med sigtet florsukker og evt. jordbær.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.9
(5 stemmer)
Opskriften er vist 53682 gange, og udskrevet 827 gange.
Energi:
KJ total 18719 (4457 kcal)
KJ pr. Pers. 1169 (278 kcal)
Vægt ialt 1037 gram
Vægt pr. Pers. 64 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1804 KJ (429 kcal) Protein 4.8 gram Fedt 29.3 gram Kulhydrat 38.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Lise - 2015-01-30 11:47:15 Kan kagen bages og komme i fryseren,en måneder før vi skal bruge den
Gurli - 2011-07-02 12:31:35 Den er frysegnet...
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider