Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos
Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco Fryseegnet : Ja Indsendt af : Jimmyses Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Okseskanken vendes i blandet mel, Sydesalt og sort peber og brunes på panden i 150 gram smør. Okseskanken placeres i en stor gryde (10 liters).
Løg, gulerødder og hvidløg hakes og svitses i smøret på panden, der blev brugt til at brune okseskanken. Grøntsagerne tilsættes i gryden samt timian, hakkede cherrytomat, tomatpure, hakkede springløg, rødvin, portvin og oksefond. Så skal retten simre ved svag varme (ca. 30% blus) i 7 timer. ½ time. Før retten er kogt færdig tages okseskanken op og placeres på et fad eller lign med staniol henover. Herefter sorteres timian bundtet fra til affald og resten af saucen blendes. Madlavningsfløde samt den blendet sauce blandes sammen i gryden og bages ved moderat varme op til en lækker cremet sauce. Herefter lægger man okseskanken tilbage i gryden sammen med grofthakkede champignoner. Imens retten simre færdig den sidste ½ time, koges de skrællede og hakkede kartofler, og efter 20 minutters kogetid hældes vandet fra og man moser massen med et piskeris. Tilsæt 50 gram smør og 1-2 dl. mælk efter behov og rør en god kartoffelmos. Smag til med Sydesalt og sort peber. Herefter er retten klar til at blive serveret. Tips: Man kan variere ingredienserne efter egen smag. Men det er vigtigt at Osso Bucoen får den rette tilberedningstid, minimum 7 timer. Så bliver den lækker og mør som smør, så selv om man har fået en smedejerns Kathedral lige på mundtøjet af en utilfreds demonstrant, kan man stadig som italiens præsident nyde denne udsøgte klassiske ret. |
|
Opskriften er vist 57373 gange,
og udskrevet 1139 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Asta Volder - 2016-10-07 15:19:16 hej jeg elsker at lave mad jeg har lavet ossabuko på min måde nu skal i få opskriften jeg bruner kødet på en pande med smør og olie og løg putter kødet i ovnen i en bradepande så bruber jeg bækon og kikker det ovenpø kødet og så grønsageri og lidt rødvintil og lader det kogr stegei2timer sø kommer jeg de flåede tomater ved og champinong ved til sidst jævner jeg sovsen med salt og peber og fløde den har jeg fået gos af mine gæster Ole R - 2015-02-21 13:00:53 For megen væske, alt for megen væske. Om man jævner saucen med eller uden grøntsagerne, er jo en smagssag. Hvis man vil langtidsstege, er det en god ide, at gøre det i ovnen ved 100 - 125 gr. i en stegeso eller støbejernsgryde. Så fordamper væsken ikke, men står og samler saft og kraft.. anonym - 2014-11-27 17:47:29 1l fløde,1l bouillon, o,95l rødvin/ portvin og 1800g skank!!!!!! Det er helt vildt. Der må smides meget ud på 3. dagen Per - 2013-09-11 08:34:25 Der er efter min mening også alt for meget væde til denne opskrift, de halve er rigeligt, altså det halve af rødvin, portvin og oksebouillon, og også det halve madlavningsfløde til slut. Det virker ok med at blende grønsagerne, det hjælper til at jævne saucen, men det er ikke alle som bryder sig om de sødlige smag det giver, så det er også ok at sigte grønsagerne fra og evt. jævne saucen med 1 spsk. hvedemel. Per - 2013-09-11 08:30:26 Osso buco skal være mørt, og det kan være svært at undgå at kødet falder lidt af benet, men 7 timer er efter min mening alt for meget, og kødet vil være umuligt at fiske op da det er kogt helt fra hinanden 3 timer er rigeligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne