Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos

Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Osso Buco

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Jimmyses

Indsendt :


Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos, billede 4 Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos, billede 1 Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos, billede 2 Osso Buco Berlusconi med Kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1800 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Bdt. Timian, frisk
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
500 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
3 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
10 dl. Madlavningsfløde 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Portvin, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kartoffelmos:
1500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Okseskanken vendes i blandet mel, Sydesalt og sort peber og brunes på panden i 150 gram smør. Okseskanken placeres i en stor gryde (10 liters).

Løg, gulerødder og hvidløg hakes og svitses i smøret på panden, der blev brugt til at brune okseskanken.

Grøntsagerne tilsættes i gryden samt timian, hakkede cherrytomat, tomatpure, hakkede springløg, rødvin, portvin og oksefond. Så skal retten simre ved svag varme (ca. 30% blus) i 7 timer. ½ time.

Før retten er kogt færdig tages okseskanken op og placeres på et fad eller lign med staniol henover. Herefter sorteres timian bundtet fra til affald og resten af saucen blendes. Madlavningsfløde samt den blendet sauce blandes sammen i gryden og bages ved moderat varme op til en lækker cremet sauce.

Herefter lægger man okseskanken tilbage i gryden sammen med grofthakkede champignoner.

Imens retten simre færdig den sidste ½ time, koges de skrællede og hakkede kartofler, og efter 20 minutters kogetid hældes vandet fra og man moser massen med et piskeris. Tilsæt 50 gram smør og 1-2 dl. mælk efter behov og rør en god kartoffelmos. Smag til med Sydesalt og sort peber. Herefter er retten klar til at blive serveret.

Tips:

Man kan variere ingredienserne efter egen smag. Men det er vigtigt at Osso Bucoen får den rette tilberedningstid, minimum 7 timer. Så bliver den lækker og mør som smør, så selv om man har fået en smedejerns Kathedral lige på mundtøjet af en utilfreds demonstrant, kan man stadig som italiens præsident nyde denne udsøgte klassiske ret.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 53866 gange,
og udskrevet 1039 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 36427 (8673 kcal)
KJ pr. Pers. 9106 (2168 kcal)
Vægt ialt 7530 gram
Vægt pr. Pers. 1882 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 483 KJ (115 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Asta Volder  -  2016-10-07 15:19:16
hej jeg elsker at lave mad jeg har lavet ossabuko på min måde nu skal i få opskriften jeg bruner kødet på en pande med smør og olie og løg putter kødet i ovnen i en bradepande så bruber jeg bækon og kikker det ovenpø kødet og så grønsageri og lidt rødvintil og lader det kogr stegei2timer sø kommer jeg de flåede tomater ved og champinong ved til sidst jævner jeg sovsen med salt og peber og fløde den har jeg fået gos af mine gæster

Ole R  -  2015-02-21 13:00:53
For megen væske, alt for megen væske. Om man jævner saucen med eller uden grøntsagerne, er jo en smagssag. Hvis man vil langtidsstege, er det en god ide, at gøre det i ovnen ved 100 - 125 gr. i en stegeso eller støbejernsgryde. Så fordamper væsken ikke, men står og samler saft og kraft..

  -  2014-11-27 17:47:29
1l fløde,1l bouillon, o,95l rødvin/ portvin og 1800g skank!!!!!! Det er helt vildt. Der må smides meget ud på 3. dagen

Per  -  2013-09-11 08:34:25
Der er efter min mening også alt for meget væde til denne opskrift, de halve er rigeligt, altså det halve af rødvin, portvin og oksebouillon, og også det halve madlavningsfløde til slut. Det virker ok med at blende grønsagerne, det hjælper til at jævne saucen, men det er ikke alle som bryder sig om de sødlige smag det giver, så det er også ok at sigte grønsagerne fra og evt. jævne saucen med 1 spsk. hvedemel.

Per  -  2013-09-11 08:30:26
Osso buco skal være mørt, og det kan være svært at undgå at kødet falder lidt af benet, men 7 timer er efter min mening alt for meget, og kødet vil være umuligt at fiske op da det er kogt helt fra hinanden 3 timer er rigeligt.