Dej:
Kom mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og hak det ind i melet med en kniv, til blandingen ligner reven ost.
(Brug hænderne så lidt som muligt - dejen må ikke blive varm.)
Tilsæt æg og vand og saml dejen til en kugle.
Stil den i køleskabet i ½-1 time.
Fyld:
Damp laksefilet i 1 dl vand med salt i 5 minutter.
Lad fisken dryppe af i et dørslag og køle lidt af.
Pisk syrnet fløde, citronsaft, æg, persille, gulerødder, salt og peber sammen.
Del fiskekødet i små stykker med en gaffel eller kniv og bland det i.
Sammenblanding af det hele:
Rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse og beklæd en 24 cm tærteform med den.
Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 225 grader C. alm. ovn i 10 minutter på midterste rille i ovnen.
Fordel laksefyldet i tærtebunden.
Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 10383 gange, og udskrevet 152 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider