Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde

Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Ret : -

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde, billede 4 Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde, billede 1 Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde, billede 2 Lam ras el hanout – Marokansk lammegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Lammecoulotte
4 tomater
 
1 grøn peberfrugt
2 løg
150 g.gulerødder
250 g.forkogte kikærter fra ds.
250 g.linser grønne
70 g.tomatpure konc.
2 spsk.Ras el hanout
5 dl.vand
 
 Couscous:
300 g.Couscous
1 tsk.Salt
8 dl.Vand
40 g.Smør
 
Opskrift:
Start med at trække den hinde der sider oven på fedtet, fedtet skal blive på, evt, synlige sener på undersiden skæres af inden kødet skæres i 4x4 cn tern

Tomaterne skoldes og flåes og skæres i grove tern. Løg og peberfrugt skæres også i grove tern.

Kødet sættes på fedtsiden i en varm og tør gryde og brunes godt Når fedtsiden er brunes godt tilsættes løgene og det hele vendes rundt og bruner videre til det hele har fået farve.

Tilsæt ras el hanout og steges videre et par minutter.
Tilsæt tomater, peberfrugt, gulerødder, tomatpure, tilsæt også vand så det lige dækker, der kan tilsættes mere vand undervejs, den må ikke koge tør Koger 30 min til kødet er halvmørt.

Tilsæt linser og drænede kikærter samt lidt mere vand da linser og kikærter suger noget vand.
Koges videre til kødet er mørt og retten er jævnet ca. 30 minutter.

Serveres med cous vous eller ris.


Couscous:
Vand bringes i kog, salt tilsættes og vandet hældes over couscousen. Læg låg på og lad det stå i 5 min. Tilsæt smørret, rør rundt og læg låg på igen, og lad gryden simre over svag varme i 5 min.

Tips:

Ras el hanout er et marokansk blandingskrydderi der består af salt, allehånde, cayenne, ingefær, kanel, koriander, nellike, peber.
Smag evt. retten til med en eller flere af disse krydderrier efter smag.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 358 gange,
og udskrevet 4 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu