røget ristet bacon i fine tern150 g. røget ristet bacon i fine tern
1500
g.
aspargeskartofler1500 g. aspargeskartofler
Opskrift:
Gnid kalvefileten med peber.
Brun den i smørret i en gryde der akkurat er så stor, at kalvefileten næsten fylder det hele ud.
Vend den, til den er godt brun på alle sider.
Krydr med salt.
Hæld ca. halvdelen af bouillonen ved og lad den stege under låg ved svag varme i 12-15 minutter.
Vend den og steg endnu 10 minutter.
Tag fileten op af gryden og hold den varm under folie.
Sauce:
Kom resten af bouillonen i, mål 3 dl. ud og bring det i kog.
Tilsæt fløden og kog det igennem.
Krydr med salt og peber.
Rør smørret i saucen lige inden servering.
Rist de rensede champignoner i smør 5-6 minutter.
Drys med salt og citronsaft.
Rist bacon i skiver, til de er sprøde, skær dem i tern på tværs og kom dem i de smørdampede ærter.
Skær kalvefileten i ikke for tykke skiver og anret dem på et varmt fad.
Garner med champignoner og evt. baconærter.
Byd sauce og kartofler til.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 5273 gange, og udskrevet 86 gange.
Kommentarer
Vivi Hellmutk - 2017-01-01 18:43:08 Stegetiden på først 12-15 m og derefter 10 m på den anden side. Da jeg tog den op og lige tjekkede var den helt rå indeni !! Fik yderligere 15 m til rumtemperatur var 58 og den hvilede og var dejlig rosa og mør. Bacon og ærter var en god kombination.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider