groftreven gruyere eller emmenthalerost100 g. groftreven gruyere eller emmenthalerost
1
æg1 æg
4
dl.
mælk eller fløde evt halvt af hver4 dl. mælk eller fløde evt halvt af hver
30
g.
smør30 g. smør
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær med i tynde skiver. Læg dem lagvis med groftreven ost og løg i et velsmurt, ildfast fad. Drys salt og peber mellem lagene.
Pisk æg og mælk/fløde sammen. Hæld blandingen over kartoflerne. Drys lidt mere ost øverst. Fordel smørklatter over kartoflerne. Dæk fadet med låg eller folie. Sat det op ovn risten midt i ovnen ved 200 grader. i ca. 45 min. Indtil kartoflerne er møre. Bag de sidste 15 min. uden låg.
Gratiner kartoflerne et øjeblik under en varm grill, hvis de ikke er gyldne nok.
Servering: Server kartoflerne i fadet til kød eller fjerkræretter. Drys evt. hakket persille over.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 13991 gange, og udskrevet 144 gange.
Kommentarer
Louise - 2012-05-23 15:37:15 Minder lidt om flødekartofler. Har prøvet at lave opskriften, super god, foretrækker helt sikkert fløde istedet for mælk. Flere krydderier ville ikke skade. Evt. paprika eller karry :)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider