Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ovnkartofler med ost

Ovnkartofler med ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Coverne

Indsendt :





Ingredienser:
750 g.kartofler
2 spsk.finhakket skalotteløg
100 g.groftreven gruyere eller emmenthalerost
1 æg
4 dl.mælk eller fløde evt halvt af hver
30 g.smør
 


Opskrift:

Skræl kartoflerne og skær med i tynde skiver. Læg dem lagvis med groftreven ost og løg i et velsmurt, ildfast fad. Drys salt og peber mellem lagene.
Pisk æg og mælk/fløde sammen. Hæld blandingen over kartoflerne. Drys lidt mere ost øverst. Fordel smørklatter over kartoflerne. Dæk fadet med låg eller folie. Sat det op ovn risten midt i ovnen ved 200 grader. i ca. 45 min. Indtil kartoflerne er møre. Bag de sidste 15 min. uden låg.
Gratiner kartoflerne et øjeblik under en varm grill, hvis de ikke er gyldne nok.
Servering: Server kartoflerne i fadet til kød eller fjerkræretter. Drys evt. hakket persille over.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 12144 gange,
og udskrevet 119 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Louise  -  2012-05-23 15:37:15
Minder lidt om flødekartofler. Har prøvet at lave opskriften, super god, foretrækker helt sikkert fløde istedet for mælk. Flere krydderier ville ikke skade. Evt. paprika eller karry :)