Ovnkartofler med ost

Ovnkartofler med ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Coverne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kartofler
2 spsk.finhakket skalotteløg
100 g.groftrevet gruyere eller emmentalerost
1 æg
4 dl.mælk eller fløde evt halvt af hver
30 g.smør
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær med i tynde skiver. Læg dem lagvis med groftreven ost og løg i et velsmurt, ildfast fad. Drys salt og peber mellem lagene.

Pisk æg og mælk/fløde sammen. Hæld blandingen over kartoflerne. Drys lidt mere ost øverst. Fordel smørklatter over kartoflerne. Dæk fadet med låg eller folie. Sat det op ovn risten midt i ovnen ved 200 grader. i ca. 45 min. Indtil kartoflerne er møre.

Bag de sidste 15 min. uden låg.
Gratiner kartoflerne et øjeblik under en varm grill, hvis de ikke er gyldne nok.

Servering:
Server kartoflerne i fadet til kød eller fjerkræretter. Drys evt. hakket persille over.





karakterer:
Opskriften er vist 16006 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-23 15:37:15
Minder lidt om flødekartofler. Har prøvet at lave opskriften, super god, foretrækker helt sikkert fløde istedet for mælk. Flere krydderier ville ikke skade. Evt. paprika eller karry :)