Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt laks med kaviarsauce

Kogt laks med kaviarsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Kogt laks med kaviarsauce, billede 4 Kogt laks med kaviarsauce, billede 1 Kogt laks med kaviarsauce, billede 2 Kogt laks med kaviarsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
2.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 laurbærblade
5 Peberkorn, hvide
   
  Kaviarsauce:
2 Hårdkogt æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
0.5 dl. Mayonnaise. fedtreduceret 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Stenbiderrogn sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.13 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Bring 1 liter vand i kog i en bred gryde, helst en fiskegryde. Tilsæt vin, laurbærblade og hvid peber. Læg fisken i og lad den simre i 20 min til fisken begynder at dele sig, men stadig er fast.

Pil æggene og hak dem fint. Pil og hak løget. Tag avocadoen ud af skallen og skær den i tern. Bland løg og avocado med mayonnaise og creme fraice.
Vend forsigtigt æggene i saucen og vend til slut kaviaren i. Smag til med salt og peber. Saucen bør ikke stå for længe, kaviaren afgiver nemlig farve, og så bliver saucen grå.

Anret og garner laksen. Servér den derpå varm eller kold med kaviarsauce og kogte kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)

Opskriften er vist 15883 gange,
og udskrevet 486 gange.


Energi:
KJ total 9958 (2371 kcal)
KJ pr. Pers. 2489 (592 kcal)
Vægt ialt 1490 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 668 KJ (159 kcal)
Protein 12.6 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 1.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2013-09-05 15:44:47
Vi valgte ikke at blande kaviar i saucen, men brugte den i stedet til at pynte af med.


Lene Jensen Randers  -  2010-08-13 16:49:56
Super god fisk - Kaviarsaucen den er lækker


  -  0000-00-00 00:00:00
Super god laks


  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare lækker - Prøv den