Indbagt laksefars

Indbagt laksefars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefars

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Indbagt laksefars, billede 4 Indbagt laksefars, billede 1 Indbagt laksefars, billede 2 Indbagt laksefars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Piedej:
4 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fars:
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 dl. Kogte ris 1 dl. kogte ris vejer ca. 65 gram.

1 dl. (80 gram) ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Cayennepeber
   
Icebergsalat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Smuldr ingredienserne til piedejen sammen og lad den hvile et stykke tid i køleskab.

Skær laksen i strimler som køres i fodprosseren med salt, tilsæt æggehvide kør igen og til slut køres farsen med fløden til en jævn fars.

Bland hakket dild og ris i. Smag til med revet citronskal, salt og cayennepeber.

Rul piedejen ud til to aflange plader, ca. 35 x 20 cm. Lav den øverste plade ca. 5 cm bredere.

Læg den mindste plade på bagepapir på en plade. Fordel farsen på dejen med undtegelse af et par centimeter rundt i kanten. Læg den anden plade over. Pensl kanten på den nederste dej med pisket æg og tryk kanterne til. Fold eller rul det op hele vejen rundt. Klip evt. lidt "skæl" oven på dejen og pynt med udporede dejfinner. Pensl med sammenpisket æg.

Bag i den nederste del af ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Servér icebergsalat og tynde citronskiver og kold krydderurtesauce eller varm skaldyrssauce til. En fin svampesauce f.eks. med morklet er også godt til laksefarsen, som også kan serveres kold.





karakterer:
Opskriften er vist 44743 gange,
og udskrevet 800 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14274 (3398 kcal)
KJ pr. Pers. 3568 (849 kcal)
Vægt ialt 1159 gram
Vægt pr. Pers. 289 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1231 KJ (293 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 20.2 gram
Kulhydrat 18.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-16 20:27:40
Det kan virkelig anbefaledes, vi har lige lavet det i dag.. Jeg er ikke den store fan af laks eller fisk, men det her er virkelig lækkert, og tror også den vil være et hit hos børnene.

  -   2011-12-08 18:30:09
Pas på med fløden, at blandingen ikke bliver for flydende.