Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillstegt laks med rejehollandaise

Grillstegt laks med rejehollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :

Grillstegt laks med rejehollandaise, billede 4 Grillstegt laks med rejehollandaise, billede 1 Grillstegt laks med rejehollandaise, billede 2 Grillstegt laks med rejehollandaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Helbladet spinat, dybfrost
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Rejer uden skal, kogte
   
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
0.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Spinat:
Læg de optøede spinatkugler i en gryde, tilsæt 2 spsk. vand og opvarm langsomt. Spinaten koger et par minutter, rør rundt en gang imellem. Tilsæt krydderier efter smag.

I en tykbundet skål eller kasserolle, der kan hænge over en lidt større gryde med næsten kogende vand, kommes æggeblommer og citronsaft, dette piskes et øjeblik, hvorefter det smeltede, lidt afsvalede smør tilsættes under piskning. Alt piskes stadig over vandbad, og når sovsen er tyk, smages den til med salt og hvid peber.
Saucen skal blive tyk og skummende. Bland rejerne i hollandaisesaucen.

Tør laksefileterne og pensl dem med olie.

Grill lakseskiverne på en grillpande eller på en rist, 3-5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Læg lakseskiverne på en bund af varm spinat og servér rejehollandaise og kartoffelkroketer (fås frosne) til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 48698 gange,
og udskrevet 782 gange.


Energi:
KJ total 10928 (2602 kcal)
KJ pr. Pers. 2732 (650 kcal)
Vægt ialt 1712 gram
Vægt pr. Pers. 428 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 638 KJ (151 kcal)
Protein 12.3 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 1.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu