Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvetyksteg braiseret i øl

Kalvetyksteg braiseret i øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.  

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetyksteg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Lotte

Indsendt :





Ingredienser:
 Kalvetykkam eller tyksteg uden ben
300 g.bacon i skiver ca.
 Salt
 peber
 hvidløgspeber eller knust tørret hvidløg
1 ds.flåede hakkede tomater
5 dl.mørk øl evt Ale nr 16
1 kartoffel
1 gulerod
1 løg
4 fedhvidløg
 okseboullion terning eller tilsvarende
 Sukker
 hvedemel eller lign til jævning
 


Opskrift:

Krydder kødet med peber og hvidløgskrydderi, rul bacon om og snør med bomuldssnoren så stegen er smørret fast sammen og baconen holder fast. Steg på grill eller pande til baconen er godt gylden.

Læg stegen i bunden af en stegeso og hæld tomater, groft hakket kartoffel, gulerod og løg samt hvidløgsfed ved. Hæld derefter øl ved til stegen er ca 1/3 dækket. Resten af øllen kan hældes over løbende. Tilsæt boullion

sæt stegetermometer til gennemstegt oksekød eller 77 grader og læg låg på. Steges i kuglegrill eller ovn til genne stegt. Ca 2 timer ved 200 grader i ovn. Vend stegen hver 1/2 time og hæld mere øl ved hvis nødvendigt. Når stegen er færdig skal den hvile i min 20 min før snørren fjernes og den skæres i stykker.

Saucen fra stegesoen mases igennem en sigte, jævnes og smages til med salt, peber og sukker.

Tips:

Er super til kuglegrill. Serveres med stegte kartofler og salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 18723 gange,
og udskrevet 398 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kirsten  -  2013-12-22 19:15:13
Super lækker, meget mør og nem at lave. Kan bestemt anbefales.


Susanne H  -  2012-02-25 19:22:30
Vældig god opskrift, hvor det fungerer rigtig fint at mase grønsagerne gennem sien og giver en god fyldig sovs. Til resterne i morgen vil jeg runde sovsen af med en sjat fløde, som jeg lidt syns manglede i dag. Ellers super fin opskrift :)