Valnøddebrød

Valnøddebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Valnøddebrød, billede 4 Valnøddebrød, billede 1 Valnøddebrød, billede 2 Valnøddebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 dl. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
4 dl. Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
9 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren smuldres i en stor skål. Smør smeltes og mælk tilsættes så væsken bliver 37 grader c. Hæld væsken over gæren og rør den ud. Tilsæt honning, salt, grofthakkede valnøddekerner og grahamsmel. Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket ca. 30 minutter.

Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød. Lad brødene hæve i melede kurve eller på bageplade ca. 30 minutter.

Hæld forsigtigt brødene ud af kurvene og over på bageplader og bag brødene nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Lad dem afkøle på en bagerist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 29089 gange,
og udskrevet 520 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18343 (4367 kcal)
KJ pr. Brød 9171 (2183 kcal)
Vægt ialt 1559 gram
Vægt pr. Brød 779 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1176 KJ (280 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Berit  -  2021-03-09 19:44:59
Lækkert brød.