Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot

Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 4 Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 1 Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 2 Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 steaks af lammekølle uden ben
 Provencekrydderi
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Hvidløgscreme:
10 fedhvidløg
3 dl.fløde
100 g.champignon
 salt
 peber
2 spsk.hakket persille
 
 Kartoffelkompot:
600 g.kartofler i tern
600 g.blegselleri og gulerødder i tern
2 dl.grøntsalgbouillon (terning
Opskrift:
Steak’sene brunes godt og krydres med provencekrydderi, salt og peber. Færdigsteges ved middelvarme 3 - 4 min. på hver side.

Hvidløgscreme:
De pillede hvidløgsfed blancheres 3 gange = 3 gange kort opkog i vand.

Fløde, hvidløg og de rensede champignons simrer i ca. 10 min. Alt blendes og smages til med salt og peber. Hakket persille tilsættes.

Kartoffelkompot:
Kartofler, blegselleri og gulerødder skæres i tern og ristes i lidt olie på en pande - uden at tage farve. grøntsagsbouillonen tilsættes og det simrer ca. 8-10 min.

Før servering sigtes væden fra. Servér med hvidløgscreme og kartoffelkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 70164 gange,
og udskrevet 949 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-04 15:47:54
Lad gerne kartoffelkompotten simre længere end de 10 min. Jeg lod dem simre i 15-20 min, hvilket var super godt.

  -   2010-08-11 16:37:25
Rigtig god sovs, peppede den op , med citronsaft,edike lidt sukker. Skal i dag bruges til kylling filet, får kogte kartofler, hele majs lavet på grillen, og måske en tomat salat til, muf

  -   2005-01-01 01:01:01
Sovsen meget god, men mærkelig farve ;-) Brugte hønsebouillion og løg i stedet for grøntsagsbouilon og blegselleri. Kogte det i ca 15 min så kartoflerne ikke var hårde.

  -   2005-01-01 01:01:01
sovsen er rigtig god, men katoflerne er ikke så gode