Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot

Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 4 Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 1 Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 2 Lammesteaks med hvidløgscreme og kartoffelkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 steaks af lammekølle uden ben
 Provencekrydderi
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Hvidløgscreme:
10 fedhvidløg
3 dl.fløde
100 g.champignon
 salt
 peber
2 spsk.hakket persille
 
 Kartoffelkompot:
600 g.kartofler i tern
600 g.blegselleri og gulerødder i tern
2 dl.grøntsalgbouillon (terning


Opskrift:

Steak’sene brunes godt og krydres med provencekrydderi, salt og peber. Færdigsteges ved middelvarme 3 - 4 min. på hver side.

Hvidløgscreme:
De pillede hvidløgsfed blancheres 3 gange = 3 gange kort opkog i vand.

Fløde, hvidløg og de rensede champignons simrer i ca. 10 min. Alt blendes og smages til med salt og peber. Hakket persille tilsættes.

Kartoffelkompot:
Kartofler, blegselleri og gulerødder skæres i tern og ristes i lidt olie på en pande - uden at tage farve. grøntsagsbouillonen tilsættes og det simrer ca. 8-10 min.

Før servering sigtes væden fra. Servér med hvidløgscreme og kartoffelkompot.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (9 stemmer)

Opskriften er vist 49112 gange,
og udskrevet 709 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Solveig  -  2010-08-11 16:37:25
Rigtig god sovs, peppede den op , med citronsaft,edike lidt sukker. Skal i dag bruges til kylling filet, får kogte kartofler, hele majs lavet på grillen, og måske en tomat salat til, muf


Lone Gasberg  -  0000-00-00 00:00:00
Sovsen meget god, men mærkelig farve ;-) Brugte hønsebouillion og løg i stedet for grøntsagsbouilon og blegselleri. Kogte det i ca 15 min så kartoflerne ikke var hårde.


thomas svith  -  0000-00-00 00:00:00
sovsen er rigtig god, men katoflerne er ikke så gode