Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Glaseret nytårsskinke med grønkål

Glaseret nytårsskinke med grønkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2.5 kg.Letsaltet letrøget skinke
2 løg
4 nelliker
12 peberkorn
 
 Glasering:
0.75 kopdijonsennep
0.75 kopmørk farin
3 spsk.Honning
3 spsk.Rasp
 
 Grønkål:
750 g.grønkålsblade
5 dl.mælk
40 g.smør
40 g.hvedemel
 Salt
 Sukker
 


Opskrift:

Kom skinken i en gryde med vand, der netop dækker, og bring den i kog. Stik de hele nelliker i de pillede løg og kom dem i gryden sammen med peberkorn. Lad skinken koge ganske svagt i ca. 2 timer. Tag den op og lad den svale en halv times tid. Skær sværen af og rids fedtlaget i terninger.

Rør sennep, farin, honning og rasp sammen og smør det ud over skinken. Sæt skinken i ovnen ved 250 grader C i 20 minutter, eller til overfladen er gylden.

Grønkål:
Grønkålsbladene skylles, ribbes og koges i letsaltet vand 15 minutter, hældes til afdrypning og hakkes. Der laves en sovs af margarine, mel og mælk og kålen røres i, gives et opkog og smages til med salt og sukker.

Tips:

Ca. 300 g. frossen grønkål kan bruges i stedet for den friske. Tø den op i en lille smule kogende vand, før den hældes i stuvningen, for at undgå at den brænder på.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3724 gange,
og udskrevet 50 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu