Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lam med citronsovs

Lam med citronsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Claus Willemoës

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.lammekød skåret fra køllen
125 g.smør
2-3 bdt.forårsløg
2-3 porrer
0.5 Romaine salathoved
500 g.fine ærter
1 bdt.dild
1 spsk.hvedemel
1-2 citroner saften heraf
1 citron skallen heraf
2 æg
4 æggeblommer
5 dl.let bouillon, gerne af lam
 
Opskrift:
Skær kødet i små mundrette stykker og brun dem i 50 gr. smør i en sauterpande.

Skær forårsløgene i stykker på 3-4 cm. Det øverste grønne skal også med. Skær porrerne i stykker på samme størrelse og del dem et par gange på langs. Når lammekødet har taget farve, tilsættes forårsløg, porrer og salaten, som er delt i grove stykker. Så tilsættes 50 g smør og bouillon, og det hele blandes godt og krydres med salt og peber. Læg låg på og lad det simre i ca. 40 min.

Det sidste kvarter tilsættes ærterne. Så tages 2-3 dl af skyen fra. I en anden gryde smeltes 25 g smør. Det bages op med melet, hvorpå skyen tilsættes, mens der piskes. Derpå tilsættes citronsaft og fint revet citronskal over svag varme. Hvor meget citronsaft er en smagssag, men pas på ikke at overdosere, hvis citronerne hører til de rigtig sure af slagsen.

Æg og æggeblommer piskes let sammen og tilsættes sovsen, mens der piskes ihærdigt. Og nu må sovsen endelig ikke koge, kun varmes igennem. Smag den til og hæld den over lammekød og grøntsager.

Drys med dild og server med godt brød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 6328 gange,
og udskrevet 51 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu