Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Amo's klassiske fødselsdagsboller

Amo's klassiske fødselsdagsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Jehona

Indsendt :





Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Gær
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (ca. 38 grader). Opløs gæren heri.

Tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen og rør dem i.

Kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror, der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen helt perfekt.

Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30 minutter.

Kom godt med mel, eller lidt olie, på hænderne (dejen er stadig lidt blød og fedtet) og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 minutter, mens ovnen forvarmes til 220 grader (varmluft 200 grader).

Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Tips:

Verdens bedste fødselsdagsboller er intet mindre end fantastiske. Opskriften er den gode gamle de fleste kender, fra Amo. Det er den samme, som man kan få når man køber Amo boller som man kun tilsætter vand i. Opskriften har jeg fra "Den store fødselsdags bagebog" fra Amo. Der er ingen opskrifter i deres 3 udgivede bøger, som ikke er værd at prøve! Jeg gør opmærksom på, at bøgerne ikke kan købes i almindelige bogforretninger. De købes der, hvor du normalt kan købe Amo mel og kageblandinger, altså kvickly, føtex osv. God bagelyst :)




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fødselsdagsboller



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)

Opskriften er vist 41503 gange,
og udskrevet 816 gange.


Energi:
KJ total 14414 (3432 kcal)
KJ pr. stk. 600 (143 kcal)
Vægt ialt 1203 gram
Vægt pr. stk. 50 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1198 KJ (285 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 34.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Linett  -  2015-07-24 14:28:09
du må ikke opløse gær sammen med fedtstof, da det hindre gærcellerne i at fungere korrekt?


  -  2015-04-13 14:51:32
Kan man bruge bagepulver i stedet ?


  -  2013-03-17 12:55:24
Ville være fint hvis alle ingredienser figurerede i opskriften...husk kardemomm!


Josefine  -  2012-10-16 10:27:56
lette at bage og super gode. kan vikelig anbefales


Simmo  -  2012-06-24 15:35:32
Er det meningen at det ikke hæver ret meget ? Eller er det bare mig, der har lavet en fejl ?


JH  -  2012-06-12 17:39:11
de er nogle vildt gode boller, brugte opskriften ved min 9. klasses eksamen og fik 10. stor ros til bollerne.


Kregge  -  2012-03-13 13:24:47
Hvornår fanden er bolledejen lind?


  -  2011-06-04 13:27:52
rigtig gode