Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 85 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnede.

Indsendt af : Sofie

Indsendt :


Bløde fødselsdagsboller, billede 4 Bløde fødselsdagsboller, billede 1 Bløde fødselsdagsboller, billede 2 Bløde fødselsdagsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren udrøres i det lune vand.

De øvrige ingredienser og ca. 2/3 af melet tilsættes, og dejen æltes godt. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende. - Den skal klæbe lidt til hænder og bord.

Dejen hæver tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

Dejen æltes igennem og rulles til ca. 30 boller.

Bollerne efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 min.

Bollerne pensles med æg og bages i en forvamet ovn ved 225 grader C alm. ovn i 12-15 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (1201 stemmer)

Opskriften er vist 2002624 gange,
og udskrevet 32175 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20494 (4879 kcal)
KJ pr. stk. 683 (162 kcal)
Vægt ialt 1892 gram
Vægt pr. stk. 63 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1083 KJ (257 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 45.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Milo  -  2020-05-10 12:46:34
De smager perfekt! Bløde og lækre ligesom fra bageren.

Lisbech  -  2020-03-04 15:57:42
Kan man koldhæve denne type boller?

Helle  -  2020-02-22 10:03:05
2 æg i dejen + 1 tsk. salt, og så skift 1-2 dl vand ud med mælk (gerne sur mælk), så er de fuldkommen perfekte!!

jane  -  2020-01-10 12:20:52
Hvordan opbevarer jeg bollerne så de ikke bliver tørre. Jeg har bagt et hold og i gang med nr 2, men de skal først serveres på søndag til brunch.

Pernille  -  2019-12-28 15:47:45
Kan man lave dejen dagen før og sætte den på køl på 25 går gær?

Lind  -  2019-12-27 11:32:00
Skøn opskrift 😃 De er godkendt til natmaden nytårsaften

Susanne  -  2019-12-14 11:57:20
Super flotte og lækre. Jeg smeltede smørret. Fik 27 boller og vejede dem af så de var mellem 62-65 gram stykket.

Emma   -  2019-12-07 06:41:35
skal margarinen smeltes

Amalie  -  2019-10-27 20:58:43
Helt klart beste boller nogen sinde!!!!!!!

Melene   -  2019-10-22 11:18:51
Kan dejen laves dagen før man skal bruge dem ??

Rabia.  -  2019-08-20 00:44:15
Virkelig dejlige velsmagende boller!!

Bjørg  -  2019-08-03 16:07:07
Bruger altid denne opskrift, bollerne er et hit til fødselsdage!

Emilie   -  2019-07-15 11:57:24
Jeg bager udelukkende disse boller, og får som regel 24 større boller ud af opskriften. Jeg lader dem som regel hæve lidt længere (45-60 min. ) per gang, så gæren trænger mindre igennem. Det er meget forskelligt hvor længe de skal bage, alt efter ovnen, så husk lige at holde øje med dem første gang

Heidi  -  2019-03-31 16:15:14
De hér boller er ALTID et hit i vores familie og slår ALDRIG fejl! Jeg har troligt bagt dem til hver festlig anledning gennem flere år. Jeg erstatter dog margarine med smør og vand med sødmælk 😀

Pierre  -  2019-03-23 17:54:40
Jeg bruger sødmælk og 2 æg i dejen.. Absolut ingen hindring.. :D

Nathalie.   -  2019-03-15 13:24:48
Helt klart favorit bollerne! Har bagt disse 10+ gange, og det er en succes hver gang.

Tine  -  2019-01-18 12:23:37
Jeg laver altid disse ! Lækre luftige og bløde boller som er nemme at lave for enhver. Jeg skifter som regel med at putte enten gulerødder eller chokolade i. Men bollerne er bestemt også gode uden noget

Knud  -  2018-12-30 11:29:54
Vil i lige flette ind at jeg brugte 3 dl letmælk og 2 dl vand

Knud  -  2018-12-30 11:19:12
Vi lavede den med 25g gær og kun 50g sukker. Æltet i maskine i 20 minutter, og dejen hævede til dobbelst størrelse (ca ½ time). Grundet en lang køretur, hævede de formede boller på pladen køligt bag i bilen i ca 1½ time. 225 grader i ca 12 minutter. Og så havde vi nogle fantastiske boller til fars fødselsdag.

Nicolaj  -  2018-10-28 06:31:09
Fin opskrift. Bollerne blev dejlig bløde og luftige. Dog syntes jeg at smagen af gær trængte for meget igennem. Så næste gang vil jeg lade dem hæve længere tid og så kun bruge 25 gr gær istedet

Per  -  2018-09-28 13:30:25
Der bruges 2 æg i denne opskrift, 1 til dejen og 1 til pensling

Pia  -  2018-09-28 05:42:45
Jeg vil også gerne vide, om det æg skal i dejen, eller om det skal bruges til, at pensle med. På forhånd tak for hjælpen 👍

Christina  -  2018-09-02 08:23:10
Rigtig gode de er meget søde efter min smag også brugte jeg mælk istedet for vand de er også gode dagen efter 😊

Nadja  -  2018-08-17 13:22:20
Kan dejen laves dagen før, stå på køl natten over, og rulles ud og hæve dagen efter?

  -  2018-08-14 12:30:49
Har brugt denne opskrift til pølsehorn, pizzasnegle og boller de sidste 3-4 år. Bliver altid de bedste :)

Niko Tingkær Fibiger  -  2018-08-03 12:35:29
Super gode boller og fik bagt 30 af dem og først synes jeg at det blev hurtig færdig da der står i opskriften at de skal have 12-15 minutter men opdagede at de ville blive sorte hvis jeg lod til have indtil 11 minutter så 8 minutter var de perfekte og brune som billedet. Men ellers rigtig god boller og gav nemlig nogle af dem til min nabo og de var vilde med dem :)

Jonas  -  2018-08-02 15:12:10
LM Ja det skal der.

LM   -  2018-05-23 16:51:32
Jeg spørger måske dumt - men skal der et æg i dejen også???

Maibritt  -  2018-05-18 15:03:03
Det er simpelthen den bedste bolle opskrift. Har bagt efter denne opskrift mange gange. Hver gang et perfekt resultat. Tak for en skøn opskrift.

Helena  -  2018-03-11 02:54:49
Verdens bedste, dejlig blød og smager himmelsk

Michael  -  2018-01-09 22:40:30
Med en lang æltning på maskine er ca. 900 g mel rigeligt. Det er jo fødselsdagsboller, så har jeg justeret sukker op til 125g, men en smags-sag naturligvis. Vejer boller af til ca. 70g dej per bolle, så der bliver 24 stk, der kan ligge på 2 bageplader uden at "vokse sammen" under bagningen. Sprøjt evt. lidt vand i bunden af ovnen 2-3 gange under bagningen, så bollerne ikke flækker i overfladen. Alt bidrager til, at bollerne bare ser pænere ud, specielt når det er til en fødselsdag med gæster :-) Og brug nu altid verdens bedste danske smør. Det smager bare bedst !

Thomas  -  2017-12-03 09:42:26
Min 5' gang jeg laver dem! Perfekte hver gang. Dog bedst med køkkenmaskine

Line  -  2017-11-21 20:16:21
Hold da op! Det er bedste boller jeg nogensinde har bagt! skide god opskrift! Valgte dog at tilføje sesamfrø efter jeg penslede bollerne :).

Katja  -  2017-11-04 14:08:55
Har brugt denne opskrift mange gange efterhånden.. Bruger altid flydende margarine.. Det virker.. Derudover varierer jeg med groft hvedemel, og forskellige kerner.. Hver gang blir de super gode..

Katja  -  2017-11-04 09:44:18
Har brugt denne opskrift mange gange efterhånden.. Bruger altid flydende margarine.. Det virker.. Derudover varierer jeg med groft hvedemel, og forskellige kerner.. Hver gang blir de super gode..

Evy  -  2017-11-02 19:38:49
Det er verdens bedste boller, når de har været en tur i fryseren er de lige så gode som nybagte 👍

  -  2017-10-09 18:15:54
Det er de bedste boller jeg nogensinde har lavet og smagt! Jeg har kun fået gode anmeldelse af dem. Jeg bruger aldrig andre opskrifter op fødselsdagsboller end den her.

Marinela  -  2017-10-04 13:49:36
Rigtig god fødselsdags boller ❤

Winnie Fox  -  2017-08-06 22:44:15
Kan man bruge disse boller til at lave en kagekone?

Sandie   -  2017-08-06 14:39:08
Verdens bedste boller har brugt denne opskrift siden den kom frem og den skiller IKKE og er da slet ikke tør. Man skal ikke putte alt med i hver gang, man skal sørge for dejen er klistret som der er beskrevet. Verdens bedste boller alle jeg kender Vil have opskriften 😂 men holder den tæt til kroppen, for de er de bedste og folk nyder dem stort hver gang 💜

Sahar  -  2017-07-30 13:43:00
Min datter med feber der ikke spiser noget, ønskede boller. De her er hun (og hendes mor) rigtig glad for 😊Mange gange tak🙏🏼

H.m  -  2017-07-29 09:55:40
Bliver overrasket over, hvor gode de egentlig blev.. kan stærkt anbefales..

Lykke Jensen  -  2017-06-25 10:12:28
Det her er DE BEDSTE boller! Har brugt opskriften mange gange efterhånden og folk siger de er så lækre. 😉

Netti  -  2017-04-20 20:10:24
Super opskrift! Dejlige bløde boller hver gang!

Kaj Jensen   -  2017-03-25 11:38:27
Ikke det bedste jeg har prøvet.... Dejen er tør og tung samt skiller i lag :-(

jane  -  2017-02-05 13:22:01
Er de frysevenlige?

  -  2017-01-29 10:17:20
De bedste boller jeg længe har bagt. En god idé kan være at komme Kardemomme i dem. Måske også bruge sødmælk i stedet for vand.

Dd  -  2017-01-28 19:11:39
Hvor mange grader skal den være på, hvis det er varmluft?

Cecilie  -  2017-01-24 13:47:12
Mums! Virkeligt lækre. Jeg brugte dog lidt mindre mel (ca. 750g) - og smeltede margarinen. Fik 24 lækre boller ud af det.

Nanne  -  2017-01-19 20:39:55
Kan andbefale smeltet eller blødt smør da det er en smule nemmer at arbejde med😘

benjamin p  -  2017-01-07 10:15:58
De beste boller og de er luftige

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her