Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Teboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 85 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnede.

Indsendt af : Sofie

Indsendt :      Red:

Bløde fødselsdagsboller, billede 4 Bløde fødselsdagsboller, billede 1 Bløde fødselsdagsboller, billede 2 Bløde fødselsdagsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren udrøres i det lune vand.

De øvrige ingredienser og ca. 2/3 af melet tilsættes, og dejen æltes godt. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende. - Den skal klæbe lidt til hænder og bord.

Dejen hæver tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

Dejen æltes igennem og rulles til ca. 30 boller.

Bollerne efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 min.

Bollerne pensles med æg og bages i en forvamet ovn ved 225 grader C alm. ovn i 12-15 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 2159497 gange,
og udskrevet 33002 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (1290 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20494 (4879 kcal)
KJ pr. stk. 683 (162 kcal)
Vægt ialt 1892 gram
Vægt pr. stk. 63 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1083 KJ (257 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 45.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

-  -  2021-10-23 17:20:42
Mine sprækker hver gang.. hvad gør jeg forkert

  -  2021-10-01 11:43:54
Super godt

Carina  -  2021-09-11 21:25:04
Super lækre og luftige. Bager ofte.. Men Lavede dem efter 1 hævning til godt 15 boller, som jeg synes havde god bolle størrelse og vurderede der aldrig ku blive 30. Men da de havde efterhævet, måtte jeg omforme.. De var nærmest brød. For denne opskrift giver sindsygt luftige boller.. så selvom det ikke ligner meget dej.. Så er det helt rigtigt at forme 30!! Super lækre og luftige. dem har jeg ikke bagt sidste gang :)

Asger  -  2021-04-18 14:35:40
De var mega gode man skal bare bruge 1 l vand mere😎🤢

Birgit  -  2021-03-12 17:47:56
...jeg brugte også koldthævning, det fungerede perfekt.

Birgit  -  2021-03-12 17:47:11
Virkelig gode boller: Jeg brugte lidt mindre bagetid, og kom kardemomme i dejen, det kan bestemt anbefales til en ellers godt opskrift ;=)

  -  2021-03-06 12:08:42
Hvorfor blive mine boller seje? De hæver fint og ser flotte ud. Men kan ikke bides af👎

Anne Marie  -  2021-02-20 10:30:36
Jeg bruger altid denne opskrift med held. Til ostebord blander jeg en stor spiseskefuld fiber husk i væsken, lader den trække lidt så skal der kun bruges 8oog mel og så kommer jeg 30-50 g sukker i. Når bollerne bliver flade kan det skyldes at gæren får det for varmt når det puttes i vandet som kun skal være håndlunt.

-  -  2021-01-21 15:13:29
Jeg har prøvet denne opskrift både med 900-1000 g mel og med en del mindre, men de bliver bare flade hver gang. Hvad gør jeg forkert😅?

Line  -  2021-01-19 11:35:56
Det er uden tvivl de bedste boller man kan bage! Jeg er blevet fast bolle bager til alle arrangementer hos både familie og venner!

Ditte  -  2021-01-07 14:23:15
Lige et par svar til spørgsmål herinde (er ikke forfatter, men har bagt dem mange gange :)). 1. Ja, de kan sagtens koldhæves. Blot brug halvdelen af gæren (25 gr), og opbevar dem i køleskab indtil 30 min før de rulles og hæver videre. 2. Hvis de først skal spises dagen/et par dage efter de er bagt, så gør dem våde og læg dem ind i en varm ovn (fx 180 grader) i ca. 5-10 min.

Christina   -  2020-10-14 07:55:42
De er klart de bedste boller jeg har lavet, og familien er vilde med dem. Det er ikke en rigtig fødselsdag uden disse skønne bløde boller, som jeg har bagt de sidste mange år. Jeg har sommetider suppleret med gulerødder, rosiner, grahams mel eller hvad jeg lige havde, og de smagte super godt.

Thea  -  2020-09-30 10:09:46
Det er min ynglings opsrift! Jeg er forfærdelig til at bage, men selv når jeg ødelægger dem, smager de SÅ godt :DD

Milo  -  2020-05-10 12:46:34
De smager perfekt! Bløde og lækre ligesom fra bageren.

Lisbech  -  2020-03-04 15:57:42
Kan man koldhæve denne type boller?

Helle  -  2020-02-22 10:03:05
2 æg i dejen + 1 tsk. salt, og så skift 1-2 dl vand ud med mælk (gerne sur mælk), så er de fuldkommen perfekte!!

jane  -  2020-01-10 12:20:52
Hvordan opbevarer jeg bollerne så de ikke bliver tørre. Jeg har bagt et hold og i gang med nr 2, men de skal først serveres på søndag til brunch.

Pernille  -  2019-12-28 15:47:45
Kan man lave dejen dagen før og sætte den på køl på 25 går gær?

Lind  -  2019-12-27 11:32:00
Skøn opskrift 😃 De er godkendt til natmaden nytårsaften

Susanne  -  2019-12-14 11:57:20
Super flotte og lækre. Jeg smeltede smørret. Fik 27 boller og vejede dem af så de var mellem 62-65 gram stykket.

Emma   -  2019-12-07 06:41:35
skal margarinen smeltes

Amalie  -  2019-10-27 20:58:43
Helt klart beste boller nogen sinde!!!!!!!

Melene   -  2019-10-22 11:18:51
Kan dejen laves dagen før man skal bruge dem ??

Rabia.  -  2019-08-20 00:44:15
Virkelig dejlige velsmagende boller!!

Bjørg  -  2019-08-03 16:07:07
Bruger altid denne opskrift, bollerne er et hit til fødselsdage!

Emilie   -  2019-07-15 11:57:24
Jeg bager udelukkende disse boller, og får som regel 24 større boller ud af opskriften. Jeg lader dem som regel hæve lidt længere (45-60 min. ) per gang, så gæren trænger mindre igennem. Det er meget forskelligt hvor længe de skal bage, alt efter ovnen, så husk lige at holde øje med dem første gang

Heidi  -  2019-03-31 16:15:14
De hér boller er ALTID et hit i vores familie og slår ALDRIG fejl! Jeg har troligt bagt dem til hver festlig anledning gennem flere år. Jeg erstatter dog margarine med smør og vand med sødmælk 😀

Pierre  -  2019-03-23 17:54:40
Jeg bruger sødmælk og 2 æg i dejen.. Absolut ingen hindring.. :D

Nathalie.   -  2019-03-15 13:24:48
Helt klart favorit bollerne! Har bagt disse 10+ gange, og det er en succes hver gang.

Tine  -  2019-01-18 12:23:37
Jeg laver altid disse ! Lækre luftige og bløde boller som er nemme at lave for enhver. Jeg skifter som regel med at putte enten gulerødder eller chokolade i. Men bollerne er bestemt også gode uden noget

Knud  -  2018-12-30 11:29:54
Vil i lige flette ind at jeg brugte 3 dl letmælk og 2 dl vand

Knud  -  2018-12-30 11:19:12
Vi lavede den med 25g gær og kun 50g sukker. Æltet i maskine i 20 minutter, og dejen hævede til dobbelst størrelse (ca ½ time). Grundet en lang køretur, hævede de formede boller på pladen køligt bag i bilen i ca 1½ time. 225 grader i ca 12 minutter. Og så havde vi nogle fantastiske boller til fars fødselsdag.

Nicolaj  -  2018-10-28 06:31:09
Fin opskrift. Bollerne blev dejlig bløde og luftige. Dog syntes jeg at smagen af gær trængte for meget igennem. Så næste gang vil jeg lade dem hæve længere tid og så kun bruge 25 gr gær istedet

Per  -  2018-09-28 13:30:25
Der bruges 2 æg i denne opskrift, 1 til dejen og 1 til pensling

Pia  -  2018-09-28 05:42:45
Jeg vil også gerne vide, om det æg skal i dejen, eller om det skal bruges til, at pensle med. På forhånd tak for hjælpen 👍

Christina  -  2018-09-02 08:23:10
Rigtig gode de er meget søde efter min smag også brugte jeg mælk istedet for vand de er også gode dagen efter 😊

Nadja  -  2018-08-17 13:22:20
Kan dejen laves dagen før, stå på køl natten over, og rulles ud og hæve dagen efter?

  -  2018-08-14 12:30:49
Har brugt denne opskrift til pølsehorn, pizzasnegle og boller de sidste 3-4 år. Bliver altid de bedste :)

Niko Tingkær Fibiger  -  2018-08-03 12:35:29
Super gode boller og fik bagt 30 af dem og først synes jeg at det blev hurtig færdig da der står i opskriften at de skal have 12-15 minutter men opdagede at de ville blive sorte hvis jeg lod til have indtil 11 minutter så 8 minutter var de perfekte og brune som billedet. Men ellers rigtig god boller og gav nemlig nogle af dem til min nabo og de var vilde med dem :)

Jonas  -  2018-08-02 15:12:10
LM Ja det skal der.

LM   -  2018-05-23 16:51:32
Jeg spørger måske dumt - men skal der et æg i dejen også???

Maibritt  -  2018-05-18 15:03:03
Det er simpelthen den bedste bolle opskrift. Har bagt efter denne opskrift mange gange. Hver gang et perfekt resultat. Tak for en skøn opskrift.

Helena  -  2018-03-11 02:54:49
Verdens bedste, dejlig blød og smager himmelsk

Michael  -  2018-01-09 22:40:30
Med en lang æltning på maskine er ca. 900 g mel rigeligt. Det er jo fødselsdagsboller, så har jeg justeret sukker op til 125g, men en smags-sag naturligvis. Vejer boller af til ca. 70g dej per bolle, så der bliver 24 stk, der kan ligge på 2 bageplader uden at "vokse sammen" under bagningen. Sprøjt evt. lidt vand i bunden af ovnen 2-3 gange under bagningen, så bollerne ikke flækker i overfladen. Alt bidrager til, at bollerne bare ser pænere ud, specielt når det er til en fødselsdag med gæster :-) Og brug nu altid verdens bedste danske smør. Det smager bare bedst !

Thomas  -  2017-12-03 09:42:26
Min 5' gang jeg laver dem! Perfekte hver gang. Dog bedst med køkkenmaskine

Line  -  2017-11-21 20:16:21
Hold da op! Det er bedste boller jeg nogensinde har bagt! skide god opskrift! Valgte dog at tilføje sesamfrø efter jeg penslede bollerne :).

Katja  -  2017-11-04 14:08:55
Har brugt denne opskrift mange gange efterhånden.. Bruger altid flydende margarine.. Det virker.. Derudover varierer jeg med groft hvedemel, og forskellige kerner.. Hver gang blir de super gode..

Katja  -  2017-11-04 09:44:18
Har brugt denne opskrift mange gange efterhånden.. Bruger altid flydende margarine.. Det virker.. Derudover varierer jeg med groft hvedemel, og forskellige kerner.. Hver gang blir de super gode..

Evy  -  2017-11-02 19:38:49
Det er verdens bedste boller, når de har været en tur i fryseren er de lige så gode som nybagte 👍

  -  2017-10-09 18:15:54
Det er de bedste boller jeg nogensinde har lavet og smagt! Jeg har kun fået gode anmeldelse af dem. Jeg bruger aldrig andre opskrifter op fødselsdagsboller end den her.

Marinela  -  2017-10-04 13:49:36
Rigtig god fødselsdags boller ❤

Denne opskrift har flere end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her