Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre

Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre, billede 4 Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre, billede 1 Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre, billede 2 Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Laksefilet med skind
   
  Fars:
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
4 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
3 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Laksen deles i to. Et stykke på 700 g lægges i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad. Resten af den ferske laks hakkes fint med en kniv og blandes med krydderurterne, salt og peber. Farsen smøres ud på fileten i et jævnt lag. Læg folie over fadet og bag fisken ved 190° C i ca. 40-45 min., til fisken er fast.

Sauce:
Hakkede løg, peberfrugt og hvidløg sauteres i olien, til løgene er klare. Fiskebouillon hældes ved, og den reduceres til det halve. Saucen hældes i en blender og blendes sammen med smørret. Smages til med salt og peber.

Friteret porre:
Porren renses og flækkes og skæres i millimeter-tynde strimler, der steges i varm olivenolie i en dyb pande, til de er lysebrune og sprøde. Lægges på fedtsugende papir. Drys med salt og peber.

Serveres med friskkogte kartofler.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 37357 gange,
og udskrevet 873 gange.


Energi:
KJ total 10913 (2598 kcal)
KJ pr. Pers. 2728 (649 kcal)
Vægt ialt 2082 gram
Vægt pr. Pers. 520 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 524 KJ (124 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
visuelt flot mad, flotte farver!