|  | 
						
      					| 1000 | gram | Laksefilet med skind1000 gram Laksefilet med skind |  
      					|  |  |  |  
      					|  |  | Fars: |  
      					| 1 | spsk. | Persille, frisk1 spsk. Persille, frisk             						Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram. |  
      					| 1 | spsk. | Dild, frisk1 spsk. Dild, frisk             						1 potte dild vejer ca. 25 gram. |  
      					| 1 | spsk. | Basilikum, frisk1 spsk. Basilikum, frisk             						1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram. |  
      					|  |  | Salt  Salt             						1 tsk. 4 gram 1 spsk. 12 gram
 1 dl. 80 gram
 
 |  
      					|  |  | Peber  Peber             						1 tsk. 3 gram 1 spsk. 8 gram
 1 dl. 55 gram
 
 |  
      					|  |  |  |  
      					|  |  | Sauce: |  
      					| 4 | dl. | Fiskebouillon4 dl. Fiskebouillon             						1 tsk. 5 gram 1 spsk. 15 gram
 1 dl. 100 gram
 
 |  
      					| 3 |  | Skalotteløg3  Skalotteløg             						1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram. |  
      					| 3 |  | Rød peberfrugt3  Rød peberfrugt             						1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt. |  
      					| 2 | spsk. | Olivenolie2 spsk. Olivenolie             						Mål/Vægt 1 tsk. 5 gram
 1 spsk. 14 gram
 1 dl. 90 gram
 
 |  
      					| 1 | fed | Hvidløg1 fed Hvidløg             						Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram. |  
      					| 50 | gram | Smør50 gram Smør             						1 tsk. 5 gram 1 spsk. 14 gram
 1 dl. 90 gram
 
 |  
      					|  |  |  |  
      					| 1 |  | Porre, renset vægt1  Porre, renset vægt             						1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt. 
 1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
 |  
      					|  |  | Kartofler, skrællet vægt  Kartofler, skrællet vægt             						1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt |  
      					|  |  |  |  |  | Laksen deles i to. Et stykke på 700 g lægges i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad. Resten af den ferske laks hakkes fint med en kniv og blandes med krydderurterne, salt og peber. Farsen smøres ud på fileten i et jævnt lag. Læg folie over fadet og bag fisken ved 190° C i ca. 40-45 min., til fisken er fast. 
 Sauce:
 Hakkede løg, peberfrugt og hvidløg sauteres i olien, til løgene er klare. Fiskebouillon hældes ved, og den reduceres til det halve. Saucen hældes i en blender og blendes sammen med smørret. Smages til med salt og peber.
 
 Friteret porre:
 Porren renses og flækkes og skæres i millimeter-tynde strimler, der steges i varm olivenolie i en dyb pande, til de er lysebrune og sprøde. Lægges på fedtsugende papir. Drys med salt og peber.
 
 Serveres med friskkogte kartofler.
 
 
 
 |