Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gratineret hvide asparges

Gratineret hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gratineret hvide asparges, billede 4 Gratineret hvide asparges, billede 1 Gratineret hvide asparges, billede 2 Gratineret hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Kartofler nye
200 gram Roquefort. 50+
 
2.5 dl. Kogevand
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Muskat, friskrevet
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 bdt. Kørvel, frisk
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Først skyller du de hvide asparges og skræller dem omhyggeligt. Så skærer du den nederste ende af dem, hvis de er træede. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

Bring en gryde med vand i kog sammen med salt og en anelse sukker. Læg nu de skrællede asparges i vandet, og lad dem - alt efter tykkelse - koge i cirka 10 minutter, til de er "al dente". Efter 5 minutters forløb lægger du kartoflerne ned i gryden og lader dem koge med i 5 minutter.

Tag kartofler og asparges op med en hulske, men gem kogevandet til saucen.

Forvarm nu ovnen til 200 grader alm. ovn, anbring den skiftevis med asparges og kartofler i et smurt ovnfast fad. Blåskimmelosten smuldres henover toppen.

Så blander du kogevandvand med mælken. Bag melet op i det smeltede smør eller margarine, og tilsæt lidt efter lidt blandingen af mælk og aspargesvand under stadig omrøring. Bring saucen i kog og smag til med salt, peber, muskat og citronsaft.

Så hakker du kørvelbladene fint og blander dem i. Hæld til slut saucen over grønsager, og gratinér i cirka 25 minutter i den varme ovn.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6703 gange,
og udskrevet 92 gange.


Energi:
KJ total 10559 (2514 kcal)
KJ pr. Pers. 2639 (628 kcal)
Vægt ialt 2410 gram
Vægt pr. Pers. 602 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 438 KJ (104 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu