Kartoffel tærte med kål

Kartoffel tærte med kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Lars Thomsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
0.5 savoy/spidskål andet mellem grov kål
200 g.skinke i strimler
1 mellem stor fint hakket løg
2 fedfint hakket hvidløg
1 fint hakket chilli
3-400 g.kartofler i TYNDE skiver
200 g.revet ost emmentaler/mozzarella
 
 1 springform
 Bagepapir
 Alufolie
 
Opskrift:
Snit kål fint og kog den i 2 min. letsaltet vand, skyl i koldt vand og lad væsken løbe af.

Rist skinke og tilsæt fint hakket hvidløg, løg og chilli, lad det lige knap brune, og hæld evt. væske fra.
Bland skinke blanding med den kogte kål.

Beklæd spring form med bagepapir.
Læg et lag kartofler i bunden, krydre med salt og peber og drys med reven ost, derefter et lag kål blanding og drys med ost, forsæt med at bygge tærten op til alle ingredienserne er brugt.

Dæk formen med alufolie og bag den i 1 time ved ca. 200 grader.
Skal hvile 15 min. inden folie og bagepapir fjernes.

Nyd med fris salat


Tips:

Skinke kan udskiftes med andet evt. bacon.





karakterer:
Opskriften er vist 9015 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-14 22:35:31
Rigtig fin tærte. Jeg undlod folien og dryssede reven ost ovenpå sidste lag kartoffel.