Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brunsviger, god

Brunsviger, god, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : PetraPan

Indsendt :


Brunsviger, god, billede 4 Brunsviger, god, billede 1 Brunsviger, god, billede 2 Brunsviger, god, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Remonce:
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
225 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Dej:
Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & 3/4 dele af melet æltes (gerne i en røremaskine). Tilsæt det bløde smør & yderliggere mel til dejen er glat & smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.

En stor bradepande smøres jævnt med olie & dejen kommes direkte ned i denne… Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time.

Imens forberedes fyldet….
Smør & farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den "hævede" dej.

Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter & bages efterfølgende ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter.
Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (16 stemmer)

Opskriften er vist 29745 gange,
og udskrevet 775 gange.


Energi:
KJ total 25658 (6109 kcal)
KJ pr. Pers. 2138 (509 kcal)
Vægt ialt 1787 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1435 KJ (341 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Emilie  -  2012-10-14 15:09:54
perfekt alt jeg skulle bruge havde jeg det smagte godt og var nemt at lave :-)


  -  2012-08-09 13:17:05
Opskriftenkan også findes inde på DR fra "Det søde liv. Copy cat


hanne  -  2012-05-11 10:48:58
neej,,dårlig dej..det er ihvertfald ikke en brunsviger kagedej...mislykkede kage som jeg ikke kommer til at bage igen..ikke efter denne opskrift ihvertfald :(


Per  -  2012-03-09 18:04:57
Dejen er rigtig god, men der er rigeligt af den til den store bradepaldenfra ovnen. Sukkergisen sagde dobelt op af fyld :D