Vindruetærte

Vindruetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Vindruer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Vindruetærte, billede 4 Vindruetærte, billede 1 Vindruetærte, billede 2 Vindruetærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
75 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Vindruer, grønne
100 gram Vindruer, blå
2 spsk. Honning, flydende 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
Opskrift:
Dej:
Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen. Lad den hvile en halv time.

Rul den ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (24 cm. i diametrer) hermed.

Fyld:
Hak valnøddekernerne groft. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør valnødder og appelsinsaft i. Hæld det på tærtebunden og bag tærten ved 200 grader C. i 15-20 min.

Del imens druerne i halve og fjern kernerne. Læg dem på tærtebunden.

Hæld honning på lige inden serveringen. Kan spises med cremefraiche eller flødeskum, men er også dejlig helt uden.


karakterer:
Opskriften er vist 11481 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13852 (3298 kcal)
KJ pr. Pers. 3463 (824 kcal)
Vægt ialt 893 gram
Vægt pr. Pers. 223 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1551 KJ (369 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 22.1 gram
Kulhydrat 39.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-09-20 20:29:08
Vent med druer og honning til kort inden tærten skal serveres da den ellers bliver meget blød.